PDF Kitap

Hitit Mitolojisi PDF Oku indir

Hitit Mitolojisi PDF oku indir, Güngör Karauğuz tarafından kaleme alınan Hitit Mitolojisi kitabı, Türkçe sayfadan bir araya gelmiştir. 2001 değeri ile basılan Hitit Mitolojisi kitabı 9786055022716 ebatında olup, Çizgi Kitabevi tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Hitit Mitolojisi pdf oku, Hitit Mitolojisi PDF yandex, Hitit Mitolojisi PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Hitit Mitolojisi PDF Oku

(Merhemli rahip Kella) (şöyle) dile getirdi: (Başta) yılan Illu (ianka Fırtına Tanrısı’nı) yendi ve (onun kalbini ve gözlerini) çıkardı ve Fırtına Tanrısı (ondan korktu (?) )
Böylelikle O, yoksul bir adamın kız çocuğunu karısı olarak aldı ve bir oğlu oldu. (Çocuk) büyüdüğünde, O yılan Illuianka’nın kız çocuğunu karısı olarak aldı.
Fırtına Tanrısı ona sürekli olarak olarak şöyle emreder: “Karının evine (yaşamaya) gittiğinde (başlık parası olarak) kalbi(mi) ve gözleri(mi) onlardan iste.” O gittiğinde, O onlardan kalbi istedi. Ve onlar ona (onu) verdi. Sonradan O, gözleri onlardan istedi.Ve onlar onları da (ona) verdi. O babası Fırtına Tanrısı’na onları götürdü. Ve Fırtına Tanrısı kalbi(ni) ve gözleri(ni) geri aldı.
Vücudu tekrar eski şekline (kavuşunca), O dövüşmek için tekrar denize gitti. Onlar daha kavgaya tutuşur tutuşmaz, O, yılan Illuianka’yı yenmeye başladı ve Fırtına Tanrısı’nın oğlu yılan Illuianka’nın tarafındadır. (O) gökyüzündeki babasına bağırdı:
“Beni de dahil et. Bana acıma!” (Böylelikle) Fırtına Tanrısı yılan Illuianka’yı ve oğlunu öldürdü.

Sayfa Sayısı: 223

Baskı Yılı: 2002

Dili: Türkçe
Yayınevi: Çizgi Kitabevi

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu