PDF Kitap

Ateşin Kültür Tarihi – Tarihöncesinden İlk Çağlara PDF Oku indir

Ateşin Kültür Tarihi – Tarihöncesinden İlk Çağlara PDF oku indir, Ahmet Uhri tarafından kaleme alınan Ateşin Kültür Tarihi – Tarihöncesinden İlk Çağlara kitabı, 108 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Ateşin Kültür Tarihi – Tarihöncesinden İlk Çağlara kitabı 16,5 x 23,5 ebatında olup, 2021 Sakin Kitap tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Ateşin Kültür Tarihi – Tarihöncesinden İlk Çağlara pdf oku, Ateşin Kültür Tarihi – Tarihöncesinden İlk Çağlara PDF yandex, Ateşin Kültür Tarihi – Tarihöncesinden İlk Çağlara PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Ateşin Kültür Tarihi – Tarihöncesinden İlk Çağlara PDF Oku

Ateşin Kültür Tarihi, bugün hala canlı bir imge olarak düşün evrenimizde ve hayal dünyamızda bulunan ve yarınlarda yaşamaya devam edecek kadim yoldaşımızın başlangıç hikâyesi. Ahmet Uhri, ateşin yolculuğunu kendi merak merceğinden geçmiş bir biçimde, farklı disiplin ve anlatılardan beslenerek bize sunuyor. Türkçe olarak bulamayacağınız bir çok bilgi, ikinci baskıda güncellenmiş bir kaynakça ve anlatımla; afiyetle okunmayı, üzerinde düşünmeyi ve dost meclislerinde konuşulmayı bi hayli fazla hak ediyor. Ateşle alakalı kavram ve icatlara yönelik fikir yürütmüşseniz veya yürütmek istiyorsanız, soğuk bir kış gecesinde ısınırken olur da ateşin geçmişini merak ederseniz, Uhri’nin rehberliğinden büyük keyif alacaksınız. Bu kitap sizi prehistorik geçmişi kavramak ve anlamak adına yakılmış bir ateş başında konuşmaya çağırıyor.

– Muammer İreç 

 

İnsanlığın avucunda tanrılardan çalınan bir ateş yanarken, şimdiye kadar sönmeyen bilginin uygarlaşma tarihine şahit oluyoruz.

Prometheus’un tanrılara karşı isyanı, Hephaistos’un Olympos’tan düştükten sonra tanıştığı mitolojinin kızıl ideası, maddi dünyanın özü ve insan ruhuna iniyor.

Ateşin yansımasındaki saklanan hikayelerde; ocak ve fırın kullanım teknikleri, inanış ritüelleri, pişirme metotlarıni görebilinmekte. Kontrolsüz bir elementin insanlığın elinde şekil alması ve temsil ettiği tüm felsefi değişimin insan suretine girdiği bir çalışma.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu