Edebiyat

Ateş ve Kan PDF Oku indir

Ateş ve Kan PDF oku indir, George R. R. Martin tarafından kaleme alınan Ateş ve Kan kitabı, 2. Hamur sayfadan bir araya gelmiştir. Epsilon Yayınevi değeri ile basılan Ateş ve Kan kitabı 13,5 x 21 ebatında olup, 1. Basım Emre Aygün, Alican Ortanca Saygı tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Ateş ve Kan pdf oku, Ateş ve Kan PDF yandex, Ateş ve Kan PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Ateş ve Kan PDF Oku

Sıfırdan bir evren yaratmak fantezi ve bilim kurgu dünyasında oldukça önem taşır. Farklı evrenler ve konular okurun dikkatini bi hayli fazla çeker. George R. R. Martin de evren oluşturma hususunda başarılı olup dünyaya nam salan bir yazar. Çok okunan eserleriyle tanınan George R. R. Martin’in yazdığı Ateş ve Kan’ı gelin birlikte daha yakında zamandan gözlemleyelim.

 

“Ateş ve Kan” adlı kitabı neden okumalısınız?

George R. R. Martin’in yazdığı Ateş ve Kan, Buz ve Ateş’in Şarkısı serisiyle aynı evrende geçiyor ve Targaryen hanesinin tarihini anlatıyor. Kitap, serinin devamı olarak değil, Ejderhaların Dansı boyunca neler meydana geldiğinı anlatan bir yan kitap olarak okura sunuluyor. Eser, taht oyunları başlamadan 300 sene öncesini konu ediniyor ve serinin arka planında yaşananları okura anlatıyor. Targaryenlerin iç savaşı ve yıkılışını anlatan ve iki bölümden bir araya gelen kitap bu hanedanının tarihinde rol oynayan birden fazla kişiliği bünyesinde içinde yer alıyor. Kitapta Targaryen hanesinin savaşları, aşkları ve hükümdarlıkları geniş bir şekildeca işleniyor. Yazarın akıcı anlatımı sayesinde tek solukta okunuyor. Buz ve Ateş’in Şarkısı serisine ilgi duyan her okurun bu eseri zevkle okuyacağını düşünüyoruz!

 

Bunları biliyor muydunuz?

Ateş ve Kan’ın bir diziye uyarlandığını biliyor muydunuz? George R. R. Martin’in serisinden bir araya getirilen Game of Thrones’un (Taht Savaşları) popüler bir dizi hâline gelmesinin ardından Martin’in Ateş ve Kan isimli hikayesinden bir araya getirilen House of the Dragon da 2022 senesinde seyredenlerin karşısına çıkar. Çevirisini Alican Ortanca Saygı ve Emre Aygün’ün yaptığı, Epsilon Yayınevinin paylaşımı yaptığı eser 736 sayfadan meydana gelir. Ateş ve Kan için Buz ve Ateşin Dünyası kitabından hemen hemen 200.000 sözcüğün çıkarıldığı ve bu bölümlerin Ateş ve Kan’da kullanıldığı bilinir. Buz ve Ateşin Şarkısı serisi halen tamamlanmamış olsa da George R. R. Martin, serinin hem iyi hem kötü sayılabilecek bir sona sahip bulunacağını söyler. Yani her karakter için üzücü bir olay yaşanacak olmasa da kimi karakterlerin öleceğini söyler fakat geniş bir şekilde bir bilgi vermez. Ayrıca Martin, Taht Oyunları’nın ilk yayımlandığı yıl olan 2011’de Time dergisinin seçtiği en etkili 100 kişiden biri olarak görülür.

 

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz

George R. R. Martin’in Ateş ve Kan eserini beğendiyseniz Buz ve Ateşin Şarkısı serisinde bulunan Kralların Çarpışması, Kılıçların Fırtınası, Taht Oyunları, Kargaların Ziyafeti ve Ejderhaların Dansı‘na da inceleyebilirsiniz, dilerseniz onları da okuma listenize ekleyebilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu