PDF Kitap

Amerikan Grand Stratejisi PDF Oku indir

Amerikan Grand Stratejisi PDF oku indir, Çağatay Özdemir tarafından kaleme alınan Amerikan Grand Stratejisi kitabı, 15 x 23 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Amerikan Grand Stratejisi kitabı 2018 ebatında olup, 1. Basım Seta Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Amerikan Grand Stratejisi pdf oku, Amerikan Grand Stratejisi PDF yandex, Amerikan Grand Stratejisi PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Amerikan Grand Stratejisi PDF Oku

Geleneksel olarak ABD ile problem yaşayan Kuzey Kore, Çin ve İran’ın bunun yanında Türkiye, Avrupa Birliği ve hatta Kanada ile de ilişkileri gerilen Washington’ın nasıl bir strateji çerçevesinde hareket ettiğinin bilinmesi kolay değildir. Trump zamanında aşikar olan bu siyaset aslında selefi Obama tarafından uygulamaya konulmuştur. Hala büyük ölçüde sürdürülen Obama’nın grand stratejisi bu kitabın odak noktasıdır.

Grand strateji dış politikaveyair takip edilecek yolu tespit eden büyük plandır. Bu bağlamda dış politika kararları ve araçlarının nasıl kullanılacağını ortaya koymaktadır. Kuruluşundan bu yana farklı grand stratejiler belirleyerek ülkeler arası sistemde kritik rol oynayan Washington Soğuk Savaş’ın ardından ülkeler arası sistemde tek başına hakim olabileceğini düşünmüştür. Lakin çok geçmeden çatışmalar meydana gelmiş ve bu gelişmeler ABD başkanlarının farklı grand stratejiler tercih etmesine neden olmuştur. Bu grand stratejilerin bazıları uzun süre uygulanırken bazıları ise zamanla değişmiştir.

ABD’nin son haftalarda benimsediği grand stratejiyi incelemekte ve Beyaz Sarayın politikalarının daha iyi bilinmesi için kıymetli bir perspektif sağlamaktadır.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu