Edebiyat

Mumyanın Uyanışı PDF Oku indir

Mumyanın Uyanışı PDF oku indir, Necib Mahfuz tarafından kaleme alınan Mumyanın Uyanışı kitabı, 72 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Mumyanın Uyanışı kitabı 12,5 x 19,5 ebatında olup, 2024 Can Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Mumyanın Uyanışı pdf oku, Mumyanın Uyanışı PDF yandex, Mumyanın Uyanışı PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Mumyanın Uyanışı PDF Oku

İnsanların hepsi yapraklı ağacın gölgesine sığınır ama kış gelip de kuraklık ve soğuk ağacı çırılçıplak bıraktığında aynı insanlar onu gözünü kırpmadan terk eder.

Mezarında rahatsız edilen bir mumyanın 20. yüzyıla öfke içinde uyanışı, oğlu ve yakınları tarafından ihanete uğrayan bir firavun, sürgün edilen erdemler, açgözlülük, hırs… Arap edebiyatının en saygın romancılarından, Nobel Ödüllü Necib Mahfuz tarihî şahsiyetlere, kadim metinlere ve şiirlere dayanarak Antik Mısır dünyasını günümüzle bir araya getiren büyüleyici ilk dönem öyküleriyle ülkesinin görkemli geçmişine uzanıyor.

“Kutsanan Kötülük”, “Firavun Userkaf’ın Affı”, “Mumyanın Uyanışı”, “Sinuhe’nin Dönüşü” ve “Öteki Dünyadan Bir Ses” adlı beş öyküden bir araya gelen bu derlemeyi Mehmet Hakkı Suçin’in incelikli çevirisiyle paylaşmak istedik.

“Mahfuz’un yazınındaki müthiş değişiklik gözlerimizi kamaştırmaya devam ediyor.”

The Washington Post

“Mahfuz, modern Arap edebiyatının en mühim yazarı.”

Newsday

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu