PDF Kitap

Acayip Yaratıklar Sözlüğü PDF Oku indir

Acayip Yaratıklar Sözlüğü PDF oku indir, Kolektif tarafından kaleme alınan Acayip Yaratıklar Sözlüğü kitabı, 336 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Acayip Yaratıklar Sözlüğü kitabı 12,5 x 19,5 ebatında olup, 2023 Holden tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Acayip Yaratıklar Sözlüğü pdf oku, Acayip Yaratıklar Sözlüğü PDF yandex, Acayip Yaratıklar Sözlüğü PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Acayip Yaratıklar Sözlüğü PDF Oku

“Biz, okuyana ve işitene, dünyanın dört bir yanını gezmeden bütün yaratılanların acayipliklerini aktarmak için bu kitabı bir araya getirdik.”
15. yüzyılda yazılan ve günümüz Türkçesine ilk kez bir araya getirilen Acâyibü’l-Mahlûkât ve Garâyibü’l-Mevcûdât yüzseneler öncesinin en mühim bilimsel kaynaklarından biri olarak kabul ediliyordu. Evrenin nasıl kurulduğundan tutun da bir sivrisineğin işlevlerine kadar açıklayıcı bilgiler sunan bu eser coğrafya, kozmografya, tıp, astroloji, matematik gibi birden fazla bilim dalından yararlanılarak oluşturulmuştur. Bunun bunun yanında esere çeşitli mitler, halk hikâyeleri, hadisler, menkıbeler ve mesneviler de kaynaklık etmektedir. Mucizeleriyle menkul peygamberlerden dünyaya hükmeden padişahlara; cinlerden devlere, insanlardan meleklere; ejderha ve simurg gibi garip hayvanlardan şifalı bitkilere kadar o dönem için insan aklının almayacağı yüzlerce madde bu eserde toplanmıştır. 
Zamanın sınırlarını zorlayan bu eseri okurken, insanın anlam arayışının kökenlerine inecek, din ile mitolojinin, gerçek ile kurgunun kusursuz uyumuna tanıklık edeceksiniz.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu