Sanat

Cyrano de Bergerac PDF Oku indir

Cyrano de Bergerac PDF oku indir, Edmond Rostand tarafından kaleme alınan Cyrano de Bergerac kitabı, Türkçe sayfadan bir araya gelmiştir. 2008 değeri ile basılan Cyrano de Bergerac kitabı 9789751412966 ebatında olup, Remzi Kitabevi – Çeviri Oyunlar Dizisi tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Cyrano de Bergerac pdf oku, Cyrano de Bergerac PDF yandex, Cyrano de Bergerac PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Cyrano de Bergerac PDF Oku

Don Kişot ve Hamlet kadar ünlü olan efsane bir kahraman…

Cyrano de Bergerac 1897’de Fransız oyun yazarı Edmond Rostand tarafından yazıya döküldü ve kısa bir sürede yazarının en ünlü eseri oldu. Gerçek bir kişilikten yola çıkılarak yaratılan ve ilk kez 28 Aralık 1897’de Paris’te sahnelenen oyun, yazarının ilgi çekici üslubu ve kendine özgü şiirsel diliyle dikkat çekti.

“Cyrano de Bergerac” kişiliğinin en belirgin yönü, kuvvetli bireylerle mücadele cesareti, ahlaki endişeları ve hitabet gücüdür. Bunun yanı sıra zeki, cesur ve çirkinliğinden ötürü acı çeken ana kişiliğiyle bu tiyatro eseri, çeşitli nedenlerle toplumun dışladığı bireylere ve ezilenlere yakılmış bir ağıttır.

Cyrano, şimdilerde Don Quijote ve Hamlet düzeyinde, dünya çapında örnek bir karakter haline gelmiştir.

Bu ünlü oyunu Nuriye Yiğitler’in Türkçesiyle paylaşmak istedik.

Sayfa Sayısı: 280

Baskı Yılı: 2008

Dili: Türkçe
Yayınevi: Remzi Kitabevi

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu