Bilim & Mühendislik

Güneş: Mitler Tarih ve Toplumlar PDF Oku indir

Güneş: Mitler Tarih ve Toplumlar PDF oku indir, Emma Carenini tarafından kaleme alınan Güneş: Mitler Tarih ve Toplumlar kitabı, 2. Hamur sayfadan bir araya gelmiştir. Serenad değeri ile basılan Güneş: Mitler Tarih ve Toplumlar kitabı 168 ebatında olup, 2024 Ezgi Uğur tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Güneş: Mitler Tarih ve Toplumlar pdf oku, Güneş: Mitler Tarih ve Toplumlar PDF yandex, Güneş: Mitler Tarih ve Toplumlar PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Güneş: Mitler Tarih ve Toplumlar PDF Oku

Güneş neyin aynasıdır?
İnsanlık ile ilgili ne anlatır?

 

Yaşamın ve enerjinin kaynağı olmasına rağmen Güneş ile ilgili pek düşünmeyiz. Her zaman oradadır, bu yüzden hemen hemen sıradandır. Yüzünü gün ışığında gösterir. Saklayacak hiçbir şeyi yoktur. Bazı zaman edebi eserlere konu olma şerefine erişse de bize dair ne anlattığını gerçekten öğrenmeye çalıştığımız anlar bi hayli nadirdir.

 

Yine de Güneş, tüm halkların düşüncelerini derinden şekillendiren bir unsur olmuştur. İnka inançlarından modern astronomlara, antik tutulmalardan nükleer füzyona, Roma kâhinlerinden şimdilerdeki çöküş konusu savunucularına kadar çok yönlü değerlendirilmiş, hayal gücü ve anlam yönünden zengin bir nitelik elde etmiştir.

 

Emma Carenini’nin bu kitabında, Güneş’le birlikte gün yüzüne çıkan doğa ve insan temsillerine şahit olacak, Güneş’in felsefe ve bilimin merkezine nasıl yerleştiğini keşfedeceksiniz.

 

“Üç iyi şey mevcuttur: Büyüklük, sükûnet ve güneş ışığı… Bu üç şey, bir düşünürün dileyebileceği her şeyi kapsar.” Nietzsche

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu