Kelt Mitleri ve Efsaneleri PDF Oku indir
Kelt Mitleri ve Efsaneleri PDF oku indir, Peter Berresford Ellis tarafından kaleme alınan Kelt Mitleri ve Efsaneleri kitabı, 640 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Kelt Mitleri ve Efsaneleri kitabı 13,5 x 21 ebatında olup, 2022 Say Yayınları tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Kelt Mitleri ve Efsaneleri pdf oku, Kelt Mitleri ve Efsaneleri PDF yandex, Kelt Mitleri ve Efsaneleri PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.
Kelt Mitleri ve Efsaneleri PDF Oku
Bir Kelt bilge size “asla yeni bir yol uğruna bildiğin yoldan ayrılma” diyorsa kelimelerini mutlaka ciddiye alın. Ya da başınızın büyük derde girmesini istemiyorsanız “denizkızı” ile “deniz kızı”nı birbirine karıştırmayın. Çünkü “denizkızı” muzip ve tatlıdir fakat “deniz kızları” yaşamınıza mal olabilir. Kelt Mitleri ve Efsaneleri Alplerin kuzeyinde yaşayan ilk Avrupalı halkın sıcak ve coşkulu hikâyelerine, eğlendirirken bunun yanı sıra düşündüren sonsuz bir iyimserlik atmosferine davet ediyor.
Neredeyse binlerce yıl boyunca Avrupa tarihini şekillendiren ve İber Yarımadası’ndan Anadolu’ya uzanan bir coğrafyada düşmanlarını tetikte bırakmış bu usta demirci savaşçılar, Antik Çağ’ın en gizemli topluluklarından biri olarak keşfedilmeye devam ediyor.Kelt Mitleri ve EfsaneleriKelt tarihi uzmanı Peter BerresfordEllis’in İrlanda, Man Adası, İskoçya, Galler, Cornwall ve Bretonya kültürlerine ayırdığı her bir bölümle, Kelt mitolojisini araştırmaya meraklı okuyucular için eşsiz bir kaynak bilgisi de sunuyor.
Bu kitapta dört beyaz kuğuya dönüşen Lir’in çocuklarına, İrlanda’nın baş ozanı tarafından lanetlenen kralın başından geçenlere, bir öyküyü anlatırken gerçeklere asla sadık kalmayan denizci Gilaspick’in girdiği bahislere, Tuna Nehri’ne ismini veren Danu’nun çocuklarının bulut üzerindeki yolculuklarına, hatta Kocakarı’nın Uzun Deri Torbası dâhil Kelt ozanlarının büyüleyici efsanelerine tanık olacaksınız.
“Ozanlar, Arthur’un şövalyeleri ile ilgili bir çok öykü anlattılar ama hiçbiri ‘Olwen’in Peşinde’ adlı öykü kadar ünlenmedi.”