Felsefe

Buşido – Japonya’nın Ruhu PDF Oku indir

Buşido – Japonya’nın Ruhu PDF oku indir, İnazo Nitobe tarafından kaleme alınan Buşido – Japonya’nın Ruhu kitabı, 136 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Buşido – Japonya’nın Ruhu kitabı 13 x 19,5 ebatında olup, 2023 Maya Kitap tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Buşido – Japonya’nın Ruhu pdf oku, Buşido – Japonya’nın Ruhu PDF yandex, Buşido – Japonya’nın Ruhu PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Buşido – Japonya’nın Ruhu PDF Oku

“Savaşçının yolu” manasına gelen Buşido kelimesi, samurayların uyması gereken birden fazla davranış ve yaşam kaidelerinı içerir. Zaman içinde Budizm ve Konfüçyüsçülükten de etkilenen ve kökleri çok eskiye dayanan bu etik ve felsefi sistem, salt savaş felsefesine odaklanmaksızın yaşam üzerine birden fazla ilkeyi de öğretme niyetindedir.

 

Yazıldığı günden bu yana fazla ilgi gören ve bir klasik durumuna gelen Buşido için Inazo Nitobe’nin yazarlık kariyerinin zirvesi dersek yanlış olmaz. Kitapta 7 erdemi, yani dürüstlük, cesaret, cömertlik, kibarlık, içtenyet, onur ve sadakati merkeze alan savaşçıların, yani samurayların geniş bir portresini bulmak olabilecek. Buşido kültürünü Avrupa tarihi ve edebiyatıyla karşı karşıya geldirarak sıradışı bir inceleme sunan Nitobe, bu kavramın gölgesinde Japonya’nın ruhunu ve kültürünü daha iyi tanımamızı sağlayarak mühim bir çalışmaya imza atıyor.

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu