PDF Kitap

Mengene Göçmenleri PDF Oku indir

Mengene Göçmenleri PDF oku indir, Nermin Bezmen tarafından kaleme alınan Mengene Göçmenleri kitabı, 328 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Mengene Göçmenleri kitabı 13,5 x 19,5 ebatında olup, 2024 Doğan Kitap tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Mengene Göçmenleri pdf oku, Mengene Göçmenleri PDF yandex, Mengene Göçmenleri PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Mengene Göçmenleri PDF Oku

Mahmutpaşanın, Çiftesaraylar Caddesinde bir göçmen mahallesi. Bizanslılardan kalma surların çevirdiği altmış hanelik ufak bir dünya. Kafkas, Kırım göçmenlerinin dünyası. Mahmutpaşanın ortasında bir ufak Kafkasya, bir ufak Kırım. Adı Mengene Bölgesi. Ve 1892nin Silistre’sinde parçalanan bir ailenin bu ufak dünyaya sığınan bireyleri.

 

Gönülsüz göçlerin cefakârlık, fedakârlık ve ardı kesilmeyen savaşlarla yoğrulan dramında doğan, büyüyen çocuklar. Çocukluklarını bilemeden gençliğe, gençliklerini tadamadan yaşlıların yorgunluğuna erişen nesiller. Yasak, ayıp ve günah kavramlarının gölgesinde yaşanan masum aşklar, kalp kırıklıkları, zamanın kıskançlığında kurulan hayaller ve ilişkiler.

 

Bugün yerinde yeller esen Mengeneden geriye fazla bir şey kalmadı gibi. Ama anılar hep taze. Aynen, Mengene içinde doğan Mürvetin anıları gibi. Kurt Seyit’in Murkası olduğu günlerinin anıları kadar taze…

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu