Sanat

Modern ve Çağdaş Sanat Kafası PDF Oku indir

Modern ve Çağdaş Sanat Kafası PDF oku indir, Marcus Graf tarafından kaleme alınan Modern ve Çağdaş Sanat Kafası kitabı, 196 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Modern ve Çağdaş Sanat Kafası kitabı 13,5 x 19,5 ebatında olup, 2023 Hayalperest Yayınevi tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Modern ve Çağdaş Sanat Kafası pdf oku, Modern ve Çağdaş Sanat Kafası PDF yandex, Modern ve Çağdaş Sanat Kafası PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Modern ve Çağdaş Sanat Kafası PDF Oku

Modern ve çağdaş sanat yapıtları, sanata dair geleneksel yaklaşımların dışında kalan görünümleri, teknikleri ve içerikleriyle birden fazla kişiyi çeşitli şekillerde etkiliyor. Sanatı sevmek, anlamak, görmek, sanatla ilgilenmek hatta sanatın ne olduğu gibi meselelerin sorgulanmasında dönüm noktası sayılan modern ve çağdaş sanat, zihinlerdeki toplumsal, kültürel, siyasi, psikolojik ve kişisel kalıplara müdahale ediyor. Akademisyen, küratör, sanat yazarı Marcus Graf’ın kaleme aldığı Modern ve Çağdaş Sanat Kafası, seyircinin bu müdahaleleri yorumlayabilmesine faydalı oluyor. Graf’ın modern ve çağdaş sanatın kilometre taşı otuz sanatçıyı ele aldığı metinlerinden bir araya gelen kitap, okuru on dokuzuncu yüzyılın başından günümüze uzanan bir sanat yolculuğuna çıkarıyor. Okura eşlik etmek üzere seçilen sanatçılar ve yapıtları ise modern ve çağdaş dönemin sosyokültürel gerçekliğini gözler önüne çıkarıyor.

 

Modern dünya çapında bireyin yalnızlığını görselleştiren Caspar David Friedrich ile başlayan okuma macerası, Goya, Courbet, van Gogh, Picasso, Kandinski gibi öncü sanatçılarla devam ediyor. Duchamp’la birlikte bambaşka bir düşünce evrenine geçiş yapılıyor. Graf, okuru Manzoni’nin sanat üretim olarak ortaya koyduğu dışkısıyla, Hirst’in formaldehitle koruduğu köpekbalığı cesediyle, Banksy’nin satın alındığında kendini yok eden yapıtıyla, Cattelan’ın galeri duvarına yapıştırarak eleştirel bir nesne haline getirdiği muzuyla karşı karşıya geldirıyor. Böylelikle Graf, okurun modern ve çağdaş sanatın algı-kavram dünyasını anlamasına yol gösterecek bir ışık tutuyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu