Felsefe

Zihnin Tanrıya Yolculuğu PDF indir

Zihnin Tanrıya Yolculuğu PDF Oku indir, Zihnin Tanrıya Yolculuğu kitabı 9786258123975 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Zihnin Tanrıya Yolculuğu kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 07.10.2024 dilinde yazılmış olan Zihnin Tanrıya Yolculuğu kitabını Levent Keskin numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Zihnin Tanrıya Yolculuğu kitabını PDF indir.

Zihnin Tanrıya Yolculuğu PDF

İdrak edilebilir şeylere yani hakikate yükselmek için duyularla kavranabilir şeyleri aşmayı başardığında zihin, insanın doğuştan sahip olduğu iç ışığa başvurur. Buradaki ilâhi ışık, duyularla algılamanın hiç payının olmadığı bir bilgi düzenine aittir. “Aristoteles’in bilim dilini ve Platon’un ideaları açımlayan vahiy dilini” konuşabilen Augustinus’un başardığı sentezi, yani idealar aracılığıyla zihnin aydınlanması öğretisini, Bonaventura da benimsemiştir. İki ayrı uç arasında merkez olan zihin, başka deyişle insan ruhu, üst veçhesiyle Tanrıya, alt veçhesiyle de nesnelere yönelir. Dolayısıyla “Aristoteles’i veya Platon’un formlarını göz ardı etmek insan doğasının iki yönünden birini unutmak manasına gelmektedir.”
 
Esere adını veren “yolculuk” (itinerarium) sözcüğü Hıristiyanlık terminolojisinde iki ayrı tanıma karşılık gelir. Bunların ilki, bir seyahatin güvenli geçmesi için edilen dua; diğeri ise kutsal hac yolculuğunun kendisi veya bu yolculuğun tarifidir. Bonaventura’nın öğretisi, insan zihninin Tanrıya doğru yürüdüğü güzergâhı sunar. Aydınlatıcı bu yolda, inanan ve inandığı şeyi de anlamaya çalışan kişi devşirdiği tüm bilgilerde Tanrının emarelerini bulabilir.

Zihnin Tanrıya Yolculuğu Özeti

Zihnin Tanrıya Yolculuğu Pdf Oku

Zihnin Tanrıya Yolculuğu Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu