Felsefe

Stoacıların Çelişkileri Üzerine PDF indir

Stoacıların Çelişkileri Üzerine PDF Oku indir, Stoacıların Çelişkileri Üzerine kitabı 9786258123968 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Stoacıların Çelişkileri Üzerine kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 07.10.2024 dilinde yazılmış olan Stoacıların Çelişkileri Üzerine kitabını Büşra Akkökler Karatekeli numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Stoacıların Çelişkileri Üzerine kitabını PDF indir.

Stoacıların Çelişkileri Üzerine PDF

Stoacılık üzerine ilk klasik eleştirel metinlerden biri Plutarkhos’a aittir.
 
Plutarkhos’un Stoacılara ve Epikurosçulara olan eleştirileri temelde onların Platon’dan çokça istifade etmelerine rağmen bunu eserlerinde belirtmemeleri ve aksine onu, Plutarkhos’a göre, şiddetle ve haksızca eleştirmeleri etrafında yoğunlaşmaktadır. Plutarkhos’a göre, Stoacılar ve Epikurosçular hem insan doğası hususunda hem de metafizik düşüncelerinde yanılmışlar ve Platon’dan uzaklaşarak çelişkiye düşmüşlerdir. Plutarkhos’un ısrarla karşı çıktığı nokta özellikle Stoacıların materyalist metafizik anlayışlarıdır. Bu anlayışa göre, Stoacılar Tanrı ve madde diye iki ayrı ilke olduğunu kabul etseler de, onlar için Tanrı madde olmamakla birlikte bedendir.
 
Stoacılar amaçlarını ‘doğaya uygun yaşamak’ olarak tanımlamışlardır. Burada ilk kez doğadan ne bilinmesi gerektiği ortaya konmalıdır. Cansız varlıkların doğası ile canlıların doğası farklıdır, doğalarının gerektirdikleri de bundan dolayı farklı olacaktır. Ateşin doğasında yukarı doğru hareket etmek varken, bitkilerin doğasında beslenme, büyüme, gelişme ve ölme/ kuruma mevcuttur. Rasyonel olmayan hayvanların doğasında bitkilerden farklı olarak hareket etme, duyum ve arzulama mevcuttur. İnsanın onu diğer canlılardan ayıran doğasında ise akıl sahibi olma ve bu aklı kullanma mevcuttur.

Stoacıların Çelişkileri Üzerine Özeti

Stoacıların Çelişkileri Üzerine Pdf Oku

Stoacıların Çelişkileri Üzerine Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu