Bilim & Mühendislik

Kozmos PDF Oku indir

Kozmos PDF oku indir, Reşit Aşçıoğlu tarafından kaleme alınan Kozmos kitabı, 2007 sayfadan bir araya gelmiştir. Altın Kitaplar – Bilimsel Sorunlar ve Başvuru Dizisi değeri ile basılan Kozmos kitabı Türkçe ebatında olup, Carl Sagan tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Kozmos pdf oku, Kozmos PDF yandex, Kozmos PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Kozmos PDF Oku

Kozmos
Dünyanın, diğer gezegenlerin ve tüm evrenin sırlarını keşfetmeye hazır mısınız? Öyleyse Carl Sagan’ın Kozmos’u tam size göre! Gezegenler nasıl oluştu? Bu büyük uzay sisteminde insanın konumu nedir? Tüm bu sorulara yanıt bulabileceğiniz Kozmos, aklınızın sınırlarını sorgulatıp sizi derin düşüncelere sevk edecek. Gelin, anında okuma kolaylığı sunan e-kitap seçeneği de bulunan bu ilham verici yapıtı birlikte gözlemleyelim.

“Kozmos” adlı kitabı neden okumalısınız?
Carl Sagan, Kozmos adlı eserinde yerkürenin ve uzayın bunun yanında insanlık tarihini de konu alıyor. Yazar, astronomiyle alakalı buluşları kronolojik sırasıyla ele alırken öte yandan ülkelerin tarihî gelişimlerini de inceliyor. Dünya haricî gezegenlerde hayat olup olmadığından balinaların yaşamına, İkinci Dünya Savaşı’ndan Vikinglere kadar birden fazla konuyu sade ve yalın bir dille anlatarak keyifli bir okuma deneyimi sunuyor. Fizik, kimya, biyoloji, astronomi gibi birden fazla bilim dalının bir arada işlendiği eser, sosyolojik incelemeleriyla da benzerlerinden ayrılıyor. Sagan, evrenin büyüklüğü ve sınırsızlığı göz önünde bulundurulduğunda dünya dışı başka varlıklara da ev sahipliği yapabileceğine gözleri üstüne topluyor. Bu kitabı okuduğunuzda insanın evrende bir toz zerreciği kadar ufak olduğunu fark edebilirsiniz. Gezegenlerin ve insanlık tarihinin gizemlerini anlamanızı sağlayacak Kozmos, size sınırsız hayal gücünün kapılarını açabilir. e-Kitap olarak edinebileceğiniz Kozmos, elinizden düşüremeyeceğiniz ve tekrar tekrar okumak isteyeceğiniz baş ucu kitaplarınızdan biri hâline gelebilir.

Bunları biliyor muydunuz?
Kozmos’un tüm zamanların en fazla satan İngilizce bilim kitaplarından biri olduğunu biliyor muydunuz? Kozmos’un yazarı Amerikalı astrobiyolog ve gök bilimci Carl Sagan, 1960 senesinde astronomi ve astrofizik alanında doktora yapar. Bilimsel konuları anlaşılır bir dille aktaran yazar; Peabody, Pulitzer, Isaac Asimov gibi birden fazla ödüle layık görülür. Sagan’ın Kozmos isimli eseri New York Times Çok Satanlar Listesi’nde 70 hafta kalarak zamanının en fazla satan kitaplarından biri olur. 13 bölümlük bir televizyon programı olarak da yayımlanan eser, dünya çapında tanınırlık kazanır. Kitap, Türkiye’de ilk kez Altın Kitaplar tarafından 1998 senesinde basılır. Türkçeye çevirisini Reşit Aşçıoğlu’nun yaptığı Kozmos, e-kitap olarak da okuyucuyla buluşturulur.

Bu kitabı sevenler için diğer önerilerimiz
Carl Sagan’ın Kozmos’unu beğendiyseniz yazarın Tanrı’nın Kapısını Çalan Bilim adlı kitabını da inceleyebilir, anında okumaya başlamak için e-kitap versiyonunu sipariş edebilirsiniz. Ayrıca aynı bölümde bulunan ve Caner Taslaman’ın kaleme aldığı Evrim Teorisi Felsefe ve Tanrı da ilginizi çekebilir.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu