Siyaset

Felsefenin Sefaleti PDF indir

Felsefenin Sefaleti PDF Oku indir, Felsefenin Sefaleti kitabı Das Elend Der Philosophie sayfadan oluşmakta ve 272 boyutundadır. Felsefenin Sefaleti kitabının kapağı ise 9786051726953 özelliğine sahiptir. 07.10.2024 dilinde yazılmış olan Felsefenin Sefaleti kitabını Erkin Özalp numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Felsefenin Sefaleti kitabını PDF indir.

Felsefenin Sefaleti PDF

“Bay Proudhon, Avrupa’da enteresan bir biçimde yanlış anlaşılma şanssızlığını yaşıyor. Fransa’da, kabiliyetli bir Alman filozof sayıldığından, kötü bir iktisatçı olma hakkına sahip; buna karşılık Almanya’da, en kuvvetli Fransız iktisatçılardan biri sayıldığından, kötü bir filozof olmasına izin veriliyor. Alman ve iktisatçı olma çifte sıfatımızla, kendimizi, bu çifte yanılgıyı protesto etmek zorunda hissediyoruz.”
Anarşizmin kurucularından Pierre-Joseph Proudhon’un Sefaletin Felsefesi adlı eserine yanıt olarak 1846-1847 kışında paylaşılan Felsefenin Sefaleti, Karl Marx’ın iktisat bölgesindeki ilk sistemli çalışmalarından biri. Kapital’in 1867 senesinde basılan birinci cildinde çok sayıda gönderme yapılan bu kitap, Alman felsefesine yönelik eleştiriler de içeriyor.
Birinci baskısı Fransızca olarak 1847 senesinde çıkan Felsefenin Sefaleti’nin ilk Almanca çevirisi, yazarının ölümünden sonra, 1885 senesinde yayımlandı. Bu baskının editörlüğünü üstlenen Friedrich Engels, çeviriyi gözden geçirdi, Marx’tan kalan notlardan hareketle düzeltmeler yaptı, dipnotlar ekledi, bir önsöz yazdı ve kitabı bazı ek metinlerle zenginleştirdi.
Engels, 1891 senesinde, kitabın İspanyolca çevirisinin basılması için izin istendiğinde şu cevabı verdi: “Hiç şüphesiz, bu girişimi sevinçle onaylıyoruz. Sosyalizmin İspanya’daki gelişimi üzerinde çok olumlu bir etkide bulunacağı kesin.”

Felsefenin Sefaleti Özeti

Felsefenin Sefaleti Pdf Oku

Felsefenin Sefaleti Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu