Tarih

Atatürk’ün Bana Anlattıkları Mustafa Kemal’in Ağzından Vahdettin PDF indir

Atatürk’ün Bana Anlattıkları Mustafa Kemal’in Ağzından Vahdettin PDF Oku indir, Atatürk’ün Bana Anlattıkları Mustafa Kemal’in Ağzından Vahdettin kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Atatürk’ün Bana Anlattıkları Mustafa Kemal’in Ağzından Vahdettin kitabının kapağı ise 120 özelliğine sahiptir. 9799756461203 dilinde yazılmış olan Atatürk’ün Bana Anlattıkları Mustafa Kemal’in Ağzından Vahdettin kitabını 15.11.2023 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Atatürk’ün Bana Anlattıkları Mustafa Kemal’in Ağzından Vahdettin kitabını PDF indir.

Atatürk’ün Bana Anlattıkları Mustafa Kemal’in Ağzından Vahdettin PDF

Atatürk’ün ağzından bir çok anılar anlatılmaktadır. Kendisinin kaleminden çıkan tek hakiki vesika Nutuk, tek hakiki anılar da 1926’da Hâkimiyet-i Milliye gazetesinde yayınlanmak üzere bana anlattıklarıdır.
İzmir’e giren Mareşal ve Gazi Mustafa Kemal, İzmir’de Yakup Kadri ile beni kabul ettiği vakit, anlatış kuvvetine hayran kalmıştım. Konuşma sanatını en iyi bilenlerden biri idi. Uzun seneler, kendisi ile buluştukça, hemen bütün anılarını dinlemek bahtiyarlığını kazanmış olanlardanım.
Bu kitabı oluşturan anılar ise, ateşkes esnasında Adana’dan İstanbul’a gelişi ile Samsun’a ayak basışı arasındaki devrin anılarıdır. Mustafa Kemal’i İstanbul’dan ayrılarak Anadolu’ya gelmeye ve Türk tarihinin başlıca büyük hareketlerinden birine başlatmaya sevk eden nedenler, bu anılardan anlaşılmaktadır.’’
Falih Rıfkı ATAY
 
“Hiç şüphesiz ki F. Rıfkı Atay’ın Çankaya, Atatürk’ün Bana Anlattıkları kitapları her türlü düşünce sahibinin mutlaka okuması gereken kitaplardır. Falih Rıfkı Atay’ın sürükleyici, zengin muhtevalı, zıt görünüm ve olaylara dayanarak tezlerini savunan bir üslubu mevcuttur.”
Prof. Dr. İlber ORTAYLI
 
Mustafa Kemal’in harp politikası ile ilgiliki tenkitlerini, gerek Türk gerek Alman kumandanları ile münakaşalarını kendi anlatımından ve dönemin en yakın tanıklarından olan Falih Rıfkı Atay’ın kaleminden bir solukta okuyacak ve
• Atatürk’ün Vahdettin ile ilgiliki düşünceleri nelerdir?
• Vahdettin, Atatürk’ü Samsun’a neden gönderdi?
• İstiklal Savaşı’na gidilen yolda karşılaşılan kuvvetlikler neydi?
• Yakın tarihimizin en tartışılan ikilisi olan Atatürk ve Vahdettin, birlikte yaptıkları Almanya yolculuğunda neler konuştu ve yaşadı?
• Millî Mücadele düşüncesi nasıl dünyaya geldi?
• Atatürk nasıl bir kişiliğe sahipti?
• Vahdettin ile Atatürk arasında yapılan son görüşmede neler konuşuldu?
sorularına bu kitapta yanıt bulacaksınız!

Atatürk’ün Bana Anlattıkları Mustafa Kemal’in Ağzından Vahdettin Özeti

Atatürk’ün Bana Anlattıkları Mustafa Kemal’in Ağzından Vahdettin Pdf Oku

Atatürk’ün Bana Anlattıkları Mustafa Kemal’in Ağzından Vahdettin Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu