Din

Sosyal Antropoloji Açısından Dinlerin Kökeni (Dinler Tarihine Giriş) PDF indir

Sosyal Antropoloji Açısından Dinlerin Kökeni (Dinler Tarihine Giriş) PDF Oku indir, Sosyal Antropoloji Açısından Dinlerin Kökeni (Dinler Tarihine Giriş) kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Sosyal Antropoloji Açısından Dinlerin Kökeni (Dinler Tarihine Giriş) kitabının kapağı ise 432 özelliğine sahiptir. 9786253745356 dilinde yazılmış olan Sosyal Antropoloji Açısından Dinlerin Kökeni (Dinler Tarihine Giriş) kitabını 05.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Sosyal Antropoloji Açısından Dinlerin Kökeni (Dinler Tarihine Giriş) kitabını PDF indir.

Sosyal Antropoloji Açısından Dinlerin Kökeni (Dinler Tarihine Giriş) PDF

Dr. Av. Faruk Yılmaz’ın 30 yıllık incelemelerinın ürünü olan bu eser, dinlerin kökenini sosyal antropoloji perspektifinden ele alarak, dinler tarihine yeni bir bakış açısı getiriyor. Kitap, ilk dinin hangi olduğu sorusunu derinlemesine inceliyor ve bilim dünyasında tartışmalı olan bu alana cesur bir tezle yaklaşıyor: İlk dinin tevhid dini olduğu iddiası. Yazar, dinlerin kökenine dair animizm, naturizm, ve totemizm gibi teorileri ele alıp, bu yaklaşımların noksanlıklerini ortaya koyarken, tevhid dininin izlerini tarihsel ve kültürel verilerle destekliyor. Darwinist etkilerin baskısı altında kalmadan, insanın yaratılışına dair geleneksel bilimsel görüşlere göğüs geren bu çalışma, evrim teorilerinin dinin kökeni üzerindeki etkilerini de sorguluyor.
 
Mezopotamya, Eski Mısır, Hindistan, Çin, ve Türk mitolojileri gibi çeşitli kültürlerde tevhid inancının izlerini arayan eser, dinler tarihine ilgi duyan herkes için mühim bir başvuru kaynağı sunuyor. Teorik bilgi ile pratik analizleri harmanlayan bu kitap, dinlerin kökenine dair bilinen yaklaşımları yeniden değerlendirme imkânı sunuyor. Dinler tarihi ve sosyal antropoloji alanında kalıcı bir iz bırakacak olan bu eser, akademik çevrelerin bunun yanında, dinler tarihine ilgi duyan genel okuyucular için de vazgeçilmez bir kaynak.
 

Sosyal Antropoloji Açısından Dinlerin Kökeni (Dinler Tarihine Giriş) Özeti

Sosyal Antropoloji Açısından Dinlerin Kökeni (Dinler Tarihine Giriş) Pdf Oku

Sosyal Antropoloji Açısından Dinlerin Kökeni (Dinler Tarihine Giriş) Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu