Sosyoloji

Gençlerle Baş Başa: Sosyoloji PDF indir

Gençlerle Baş Başa: Sosyoloji PDF Oku indir, Gençlerle Baş Başa: Sosyoloji kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Gençlerle Baş Başa: Sosyoloji kitabının kapağı ise 96 özelliğine sahiptir. 9786051726977 dilinde yazılmış olan Gençlerle Baş Başa: Sosyoloji kitabını 07.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Gençlerle Baş Başa: Sosyoloji kitabını PDF indir.

Gençlerle Baş Başa: Sosyoloji PDF

Gençlerle Baş Başa dizisinin bu kitabı sosyoloji biliminin temellerine, toplumların dünden bugüne gelişimine ve sosyologların farklı yaklaşımlarına eğiliyor. “Sosyoloji hangi sınıfsal ve düşünsel temeller üzerinde yükselmektedir?”, “Toplumu, tarihi ve uygarlığı nasıl açıklayacağız?” sorularına yanıt ararken bir çok kavram ve teoriye derinlemesine bir bakış getiriyor; idealist ve materyalist gelenekleri karşı karşıya geldirıyor. 
“Yaşamda karşı karşıya geldiğımız ve sorgulamadığımız her ilişki şekili olduğu gibi devam eder. Eleştiri ve yorum olmazsa, değişim hiç kimsenin aklına gelmez” diyor kitabın yazarı Mehmet Devrim Topses. Dolayısıyla sosyoloji, toplumsal poblemleri anlamak ve açıklamakla yetinmeyip, çözmeyi amacında olan bir disiplin olarak ele alınmalı. İzlenen tarihsel materyalist yöntem ise poblemlerin “kimin için”, “hangi sınıf yararına” çözüleceği meselesine kilitlenir ve buradan yol alır. Gençlerle Baş Başa: Sosyoloji, aydınlanma, laiklik, modernleşme gibi süreçleri de tarihsel çerçevede ele alıp tartışan, zihin açıcı bir yapıt.

Gençlerle Baş Başa: Sosyoloji Özeti

Gençlerle Baş Başa: Sosyoloji Pdf Oku

Gençlerle Baş Başa: Sosyoloji Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu