Başvuru

Sorularla İslam Dini ve İslam Tarihi PDF indir

Sorularla İslam Dini ve İslam Tarihi PDF Oku indir, Sorularla İslam Dini ve İslam Tarihi kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Sorularla İslam Dini ve İslam Tarihi kitabının kapağı ise 416 özelliğine sahiptir. 9789755201405 dilinde yazılmış olan Sorularla İslam Dini ve İslam Tarihi kitabını 19.09.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Sorularla İslam Dini ve İslam Tarihi kitabını PDF indir.

Sorularla İslam Dini ve İslam Tarihi PDF

-Ey iman edenler! Niçin yapmayacağınız şeyleri dile getiriyorsunuz? Yapmayacağınız şeyleri söylemeniz Allah katında çok çirkin bir davranıştır. (Saff, 61/2-3)

-(Resûlüm!) De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Doğrusu fakat akıl sahipleri bunları hakkıyla düşünür ve ibret alır.
(Zümer Suresi 39/9)

-İlim öğrenmek her müslümana Farzdır. (İbn Mâce, Sünnet, 17)

İslam tarihi, İslam dini tarihinin yani İslam ilmi-hali’nin ayrılmaz bir parçasıdır; fakat, ana kaynaklara dayanılarak, boş inanç ve düzmece öykülerden arınık yazılmış bir İslam tarihi yardımıyla İslam Dini’nin yalın, gerçek ilkeleri anlaşılabilir.
Ülkemizde İslamiyet, “Mızraklı ilm-i hâl”, “Envâr ül-Âşı kıyn” vb. kitaplardan öğrenilmeye, öğretilmeye çalışıldığı için halk, din adına hurafeler, İslamiyetle ilgisi olmayan şeyler öğrenmekte, din simsarı tarikat şeyhi taslaklarının ağına düşerek, gerçek İslâmın temel ilkelerini açıklayan bireylere onların özendirmesiyle düşman olmaktadır.
İslam tarihi bunun bunun yanında, dinin kurucusu Hz. Peygamber’in ve onun yakın dostlarının (sahabeler) yaşantılarının, davranışlarının, birbirleriyle ilişkilerinin bilinmesi, örnek alınması bakımlarından çok gereklidir.
Bugüne dek İslam tarihinin konularını, hadiselerin gelişimini, hele bu tarihi yapan bireylerin gerçek kişiliklerini, bağnazlıklardan, uydurma öykülerden veya abartmalardan uzak, nesnel olarak ele alan bir yapıt aşağı yukarı yok gibidir. Özellikle Türk halkının anlayabileceği açıklıkta ve yalınlıkta hiç yoktur diyebiliriz.
Türk toplumu, İslam tarihiyle ve İslam Diniyle alakalı bilgileri; “Uğur Abbas”, “Kesik Baş”, “Güvercin”, “Deve ve Geyik” adlarıyla yazılmış gerçekle, akılla mantıkla ilgisi bulunmayan öykülerden ve Türk halkını gericiliğe, bağnazlığa sürüklemek için “Şeyh Ahmed’in Vasiyetnamesi” gibi Araplar’ın uydurduğu saçma sapan şeylerden oluşmuş sanır ve bunları öğrenmeye, benimsemeye çalışır.
İşte biz, Müslüman Türk halkına yanlış bilgi vermemek için, ana kaynaklara başvurarak bu kitabı kaleme aldık. Dilini de, bugünkü ve önümüzdeki zamanlarda kuşakların anlayabilecekleri biçimde yazmaya çalıştık.

Sorularla İslam Dini ve İslam Tarihi Özeti

Sorularla İslam Dini ve İslam Tarihi Pdf Oku

Sorularla İslam Dini ve İslam Tarihi Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu