Hobi

Kehanet Sanatı – De Divinatione PDF Oku indir

Kehanet Sanatı – De Divinatione PDF oku indir, Cicero tarafından kaleme alınan Kehanet Sanatı – De Divinatione kitabı, 2. Hamur sayfadan bir araya gelmiştir. Kronik Kitap değeri ile basılan Kehanet Sanatı – De Divinatione kitabı 160 ebatında olup, 2024 Dorukhan Sacit Nar tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Kehanet Sanatı – De Divinatione pdf oku, Kehanet Sanatı – De Divinatione PDF yandex, Kehanet Sanatı – De Divinatione PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Kehanet Sanatı – De Divinatione PDF Oku

Eskiden yönetimde olan insanlar bunun yanı sıra kâhinlik de yapardı.
Çünkü fikir üretmek kadar kehânette bulunmak da kral olabilmek için mühimydi.

 

Roma’nın en ünlü hatibi, hukukçusu ve devlet adamı Cicero, felsefi derinliğini ve keskin zekâsını yalnızca siyaset ve hukuk alanlarında değil, bunun yanı sıra insanın doğaüstü olgularla olan ilişkisini ele aldığı eserlerinde de ortaya koymuştur. Kronik Klasikler Serisi’nin yeni kitabı Kehânet Sanatı (De Divinatione), MÖ 44 senesinde kaleme alınmış ve Cicero’nun yaşadığı zamanda yaygın olan kehânet pratikleri üzerine kapsamlı bir tartışmayı barındırmaktadır.

 

Cicero’nun kardeşi Quintus’un savunuculuğunu üstüne aldığı kehânet olgusunu, kuş uçuşları, rüyalar ve doğaüstü işaretler gibi çeşitli örneklerle anlattığı bu eser, öte yandan Roma toplumunun inançlarını gözler önüne sererken, diğer yandan Cicero’nun akılcılığı ve eleştirel düşünce tarzını da yansıtır. İki kardeşin diyalogları aracılığıyla işlenen bu konu, yalnızca kehânetler üzerine bir inceleme değil, Roma’nın kültürel yapısı ile ilgili da derin bir anlayış sunarken okuyucusunu kehânetin doğası üzerine düşünmeye davet ediyor.

 

Dorukhan Sacit Nar’ın Latince aslından çevirdiği ve notlarıyla zenginleştirdiği Kehânet Sanatı (De Divinatione) insanın bilinmeze olan ilgisinin tarihsel ve felsefi arka planını keşfetmek isteyenler için zamansız bir kılavuz olma özelliği taşıyor.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu