Sosyoloji

İkinci Cinsiyetçilik Erkeklere Karşı Ayırımcılık PDF indir

İkinci Cinsiyetçilik Erkeklere Karşı Ayırımcılık PDF Oku indir, İkinci Cinsiyetçilik Erkeklere Karşı Ayırımcılık kitabı 9786258123982 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. İkinci Cinsiyetçilik Erkeklere Karşı Ayırımcılık kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 07.10.2024 dilinde yazılmış olan İkinci Cinsiyetçilik Erkeklere Karşı Ayırımcılık kitabını Cansu Özge Özmen numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. İkinci Cinsiyetçilik Erkeklere Karşı Ayırımcılık kitabını PDF indir.

İkinci Cinsiyetçilik Erkeklere Karşı Ayırımcılık PDF

David Benatar bu sefer değişik bir okumayla cinsiyetçilik tartışmalarında yeni bir sayfa açıyor. Herkesin baktığı yerden bakmayıp tüm istihzalara mücadele ederek oldukça önemli tezi savunuyor: Erkeklere karşı yapılan ayırımcılık ve toplumun genel düzeni içinde meşru kabul edilip normalleştirilen bu şiddet kitabın konusu ve Benatar’ın da esas meselesidir.
 
Nasıl ki toplumun bilinçaltında kadınlar ile ilgili acımasız bir çok basmakalıp yargı yer edinmişse esasen erkekler de benzer önyargıların kurbanıdırlar. Kadına uygulanan şiddet haklı olarak kamuoyunda infial yaratırken erkeğe uygulanan şiddet ise bir biçimde meşrulaştırılıp gözlerden kaçıyor. Evet, erkek adam ağlamaz, bunun yanı sıra dayanıklı ve kuvvetlidür ve her şeyin üstesinden gelebilir. Oysa biraz daha derine inildiğinde travmanın gerçek boyutları ortaya çıkmakta. Erkeğe uygulanan sistematik şiddet çocukluktan ibu yana başlıyor, evde, okulda, askerde, cezaevinde, hattâ ceza sisteminde ve gündelik yaşamın bir çok alanında bu baskı yoğun bir biçimde devam ediyor. Böyle bakıldığında aslında şiddete maruz kalanın erkekler olduğu görülecektir. Özellikle savaşlarda, toplu kıyımlarda ve mesela ağır iş kollarında kurban hep erkeklerdir. Savaşlarda, toplu kıyımlarda ve kitlesel ölümlerde onları göze çarpıyor. Lakin tüm bu sistematik ayırımcılık toplumsal bir kabul görmüş vaziyette. Akademik söylemde ise en ufak bir itiraz derhal reddediliyor.
 
Benatar bir koltuk felsefesi yapmıyor. Doğrudan yaşamın kendisinden örnekler veriyor. Özellikle ileri ve gelişmiş toplumlarda görünmeyeni görünür kılmaya çalışıyor. İş yaşamında, üniversitelerde erkeğe karşı yapılan ayırımcılıklar onun esas ilgi noktası. Tüm bu tartışmalar içinde eşitlikçi feminizmin hatırı sayılır birikimine ve başarısına saygı duyarken erkeklerin yaşadıklarını yok sayan ideolojik aşırılıklardan ise sakınıyor.

İkinci Cinsiyetçilik Erkeklere Karşı Ayırımcılık Özeti

İkinci Cinsiyetçilik Erkeklere Karşı Ayırımcılık Pdf Oku

İkinci Cinsiyetçilik Erkeklere Karşı Ayırımcılık Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu