Müzik

M.L.T Yöntemi İle Müzik Eğitimi ve Keman Öğretimine Uyarlanması PDF indir

M.L.T Yöntemi İle Müzik Eğitimi ve Keman Öğretimine Uyarlanması PDF Oku indir, M.L.T Yöntemi İle Müzik Eğitimi ve Keman Öğretimine Uyarlanması kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. M.L.T Yöntemi İle Müzik Eğitimi ve Keman Öğretimine Uyarlanması kitabının kapağı ise 167 özelliğine sahiptir. 9786256877948 dilinde yazılmış olan M.L.T Yöntemi İle Müzik Eğitimi ve Keman Öğretimine Uyarlanması kitabını 13.09.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. M.L.T Yöntemi İle Müzik Eğitimi ve Keman Öğretimine Uyarlanması kitabını PDF indir.

M.L.T Yöntemi İle Müzik Eğitimi ve Keman Öğretimine Uyarlanması PDF

Bu çalışma, Prof. Edwin E. Gordon’un Music Learning Theory (M.L.T) yöntemi ile müziğin çocuğa nasıl öğretildiğini ve çocuk aracılığıyla nasıl algılandığını anlatmak, eğitim ve teknik konular ile ilgili bilgiler vermek, erken çocukluk zamanında uygulanan müzik eğitimini incelemek ve bunun M.L.T yöntemi ile benzerlikleri, altı yaş ve üstü keman öğrenimi sürecinde eğitimcilerin kullanabilecekleri yeni yöntemler sunmak, bu süreci incelemek ve bu teori ışığındaki yaklaşımlar ile alakalı Türkçe kaynak oluşturmak maksadıyla yapılmıştır.
Araştırmada Türkiye’de ilk kez M.L.T yöntemi ile keman öğretimi deneyimlenmiştir. Bu deneyim, çalıştığım kurum Olten Filarmoni Sanat Okulu’nda eğitim görmekte olan altı yaş ve üstü öğrencilerin yedi haftalık keman ders süreci ile sağlanmıştır. Aynı zamanda, eş zamanlı olarak değişik bir öğrenci ile de erken dönem konservatuvar keman eğitimi uygulanmıştır. Böylelikle, M.L.T ve konservatuvar erken müzik eğitim metotları arasında da bir karşı karşıya geldirma yapabilme olanağı bulunmuştur. Bulgulara ulaşılıp, yeni öğretim metotları geliştirilmiş ve öneriler sunulmuştur.
Çalışmamın, çocuklarla çalışmayı seven, erken çocuk müzik eğitim hayatına ilgi duyan ve M.L.T yöntemini deneyimlemek isteyen genç meslektaşlarıma yararlı olması dileğiyle.

M.L.T Yöntemi İle Müzik Eğitimi ve Keman Öğretimine Uyarlanması Özeti

M.L.T Yöntemi İle Müzik Eğitimi ve Keman Öğretimine Uyarlanması Pdf Oku

M.L.T Yöntemi İle Müzik Eğitimi ve Keman Öğretimine Uyarlanması Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu