Tarih

Devrim İçinde Türkiye PDF indir

Devrim İçinde Türkiye PDF Oku indir, Devrim İçinde Türkiye kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Devrim İçinde Türkiye kitabının kapağı ise 160 özelliğine sahiptir. 9786253744854 dilinde yazılmış olan Devrim İçinde Türkiye kitabını 05.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Devrim İçinde Türkiye kitabını PDF indir.

Devrim İçinde Türkiye PDF

Charles Roden Buxton’ın “Devrim İçinde Türkiye” adlı eseri, Osmanlı İmparatorluğu’nun 20. yüzyılın başındaki dramatik dönüşüm sürecini ayrıntılı bir biçimde konu alıyor. Kitap, Sultan II. Abdülhamid zamanından başlayarak, Jön Türkler’in yükselişi ve Osmanlı İmparatorluğu’nun modernleşme çabalarını gözler önüne çıkarıyor. Buxton, eserin ilk bölümünde Sultan Abdülhamid’in devrimci yönlerini ve eski Makedonya’nın tarihini anlatıyor. Temmuz 24 Devrimi’nin etkileri ve devrimci hareketlerin oyunlarını okuyucularla paylaşıyor. İkinci bölümde, İstanbul’daki özgürlük arayışlarını, Jön Türklerin politikalarını ve Meclis-i Mebusan’ın açılışı gibi mühim hadiseleri inceliyor. Bu bölümde bunun bunun yanında, Avrupa’nın devrime tepkisi ve savaş bulutlarının yükselişi de detaylandırılıyor.
Kitabın üçüncü bölümünde, Osmanlı İmparatorluğu’nun devrim sürecindeki beklentileri ve geleceğe dair öngörüler ele alınıyor. Buxton, Kırım mezarlığında geçen etkileyici bir bölümle eseri sonlandırıyor. Eserde, Osmanlı İmparatorluğu’nun çeşitli bölgelerinden alınan fotoğraflar ve illüstrasyonlarla güçlendirilmiş bir anlatım sunuluyor. Galata Köprüsü’nden geçen seçmen alaylarından, İstanbul’un sokaklarında satılan devrimci broşürlere kadar bir çok görsel detay yer alıyor. Bunun yanı sıra, devrim sonrası İstanbul’un sokaklarında satılan broşürler ve devrimle birlikte gelen adalet ve polis sistemindeki değişiklikler de okuyucuya sunuluyor.

Devrim İçinde Türkiye Özeti

Devrim İçinde Türkiye Pdf Oku

Devrim İçinde Türkiye Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu