Din

Cami Mimari ve Dini Hayat PDF indir

Cami Mimari ve Dini Hayat PDF Oku indir, Cami Mimari ve Dini Hayat kitabı 9786256931541 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Cami Mimari ve Dini Hayat kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 26.09.2024 dilinde yazılmış olan Cami Mimari ve Dini Hayat kitabını Fahrettin Haliloğlu numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Cami Mimari ve Dini Hayat kitabını PDF indir.

Cami Mimari ve Dini Hayat PDF

Yüce İslam dininin sembolü olan camiler, Müslümanların ibadet ve toplanma mekânı olarak asırlardır varlığını sürdürmektedir. İslam’ın Hz. Muhammed’in (s.a.v.) risaletiyle Arap Yarımadası’ndan dünyaya yayılmasıyla birlikte git gide artan camiler, Müslümanların manevi merkezi haline gelmiştir. Bu mukaddes mekânların inşasında emeği geçen mimarlar ve baniler, İslam dininin estetik ve ruhani değerlerinden beslenerek müthiş eserler ortaya koymuşlardır. 
 
Prof. Dr. Lorenz Korn, Bamberg Üniversitesi’nde sanat tarihi ve arkeoloji alanında uzman bir müsteşrik isim olarak, bu kısa eserinde camilerin tarihsel sürecini genel hatlarıyla konu alıyor. Kitap, İslam mimarisinin ilk dönemlerinden günümüze kadar uzanan geniş bir zamanda diliminde, camilerin dini ve toplumsal işlevlerinden örnekler sunuyor.
 
Cami kitabı, İslam’ın çeşitli dönemlerinde ve bölgelerinde cami mimarisinin nasıl geliştiğini ve modern Batı dünyasında camiler etrafında dönen mimari ve siyasi tartışmalara kısaca değiniyor. Kitap, bunun yanı sıra camilerin yalnızca mimari yapıtaşları olmadığına, ruhani ve toplumsal hayattaki yerine de göze çarpmaktadır. İslam mimarisinin zarafet ve ihtişamını keşfetmek isteyenler için bi hayli hızlı bir giriş niteliğinde olan bu eser, camilerin ruhani işlevini ve tarih boyunca nasıl dönüşüm geçirdiğini titizlikle analiz ediyor.

Cami Mimari ve Dini Hayat Özeti

Cami Mimari ve Dini Hayat Pdf Oku

Cami Mimari ve Dini Hayat Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu