Sosyoloji

Kent ve Toplumsal Cinsiyet PDF indir

Kent ve Toplumsal Cinsiyet PDF Oku indir, Kent ve Toplumsal Cinsiyet kitabı 9786054878352 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Kent ve Toplumsal Cinsiyet kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 30.09.2024 dilinde yazılmış olan Kent ve Toplumsal Cinsiyet kitabını Yıldız Temurtürkan numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Kent ve Toplumsal Cinsiyet kitabını PDF indir.

Kent ve Toplumsal Cinsiyet PDF

Kent ve toplumsal cinsiyet çalışmalarını sistematik olarak bir arada ele alan bu çalışma. hem anaakım kentsel politika ve planlamaya dönük feminist bir eleştiri, hem de toplum, çevre ve şehir-bölge üzerine yapılan temel kentsel tartışmalara toplumsal cinsiyeti esas alan bir yeniden yönelim sağlamaktadır. Kitapta verilen ülkeler arası örnekolay incelemeleri, toplumsal cinsiyete dayalı yaşam fırsatlarındaki şiddetli zıtlıklar (kuzey ve güney arasındaki farkların bunun yanında bu bölgelerdeki eşitsizlik ve değişikliklar) karşısında okuyucuyu ikazrken, bunun yanı sıra eşitsiz gelişimin sonucu olarak yaşanan ve küresel düzeyde kadınların ve erkeklerin hayatlarını birleştiren karşılıklı bağımlılıkların da altını çizmektedir.

Bu kitap, okuyucuyu, toplumsal cinsiyete dayalı eleştirel kent çözümlemesinin önceden ihmal edilmiş boyutlarıyla tanıştırmaktadır. Toplumsal ağları, toplumsal cinsiyet anlaşmalerini, refah rejimlerini ve yerel kültürel çevreyi yakında zamandan incelemenin bunun yanında bunlara bir tür hanehalkı perspektifinden de yaklaşmaktadır. Üretim, tüketim ve toplumsal yeniden üretimin genel yapıları karşısında öğrencilere sağlam bir kavramsal temel sunmakta, bunun yanında da gelişen ve bolluk içindeki dünya şehirlerinde yaşayan kent sakinlerinin gündelik meselelerine ilişkin disiplinlerarası farkındalık ve diyalog tohumları da ekmektedir.

Kitabın formatı, her bölüme uyarlanmış öğrenme etkinlikleri ve ek okuma metinleri ile birlikte anahtar tanımlar, “çerçeve içine alınmış” kavramlar ve örnekolay incelemelerini içermektedir. Hem gereken zamanda hem de etkili biçimde yürütülen bu tartışmanın öğrenci, akademisyen ve araştırmacıların ilgisini çekeceğini düşünüyoruz.

Kent ve Toplumsal Cinsiyet Özeti

Kent ve Toplumsal Cinsiyet Pdf Oku

Kent ve Toplumsal Cinsiyet Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu