Felsefe

Şaban Teoman Duralı’da İnsan Tasavvuru PDF indir

Şaban Teoman Duralı’da İnsan Tasavvuru PDF Oku indir, Şaban Teoman Duralı’da İnsan Tasavvuru kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Şaban Teoman Duralı’da İnsan Tasavvuru kitabının kapağı ise 148 özelliğine sahiptir. 9786256063358 dilinde yazılmış olan Şaban Teoman Duralı’da İnsan Tasavvuru kitabını 01.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Şaban Teoman Duralı’da İnsan Tasavvuru kitabını PDF indir.

Şaban Teoman Duralı’da İnsan Tasavvuru PDF

Sorgulama sanatı olarak nitelendirebileceğimiz felsefenin tarihsel seyri içinde sorduğu mühim soruların başında düşünme ve sorgulama yetisine sahip olan “insanın ne olduğu” sorusu gelmektedir. Bütünsel olarak felsefik uğraşının başında, insanın kendini tanıma gayreti, evrendeki konumunu öğrenme merakı ve eylemleri,“ben neden yaşıyorum?, Neden varım?” sorularıyla yaşamını anlamlandırma çabası gelmektedir. Evren, toplum, akıl, bilgi, siyaset gibi felsefi uğraşlar, insanı tanımlama çabasının neticesinde ortaya çıkmış olan türevsel sorulardır.
Duralı’ nın tabiriyle insan, olabileceken mevcut evrenin en karmaşık yapısına sahip varlığıdır. İnsan dediğimiz olgu üç tabakadan buluşmaktedir. Bu olgunun temelinde canlı olmayan varlık alanının unsurları mevcuttur. Canlı olmayan varlık sahası üzerinde insanın bir de canlılığı mevcuttur. İnsanın o canlı tarafı “beşer” olarak adlandırılır. Bu beşer yanı, öbür canlılarla birlikte bir bütünlük oluşturur. Beşer tarafının üzerinde açıklayamadığımız bir üçüncü tabaka mevcuttur. Bu, insanın beşerlik tabakasından çıkarak insan sıfatını elde etmesidir. İnsana bu sıfatı veren etken de onun manevi tarafıdır.
Bizler, bu karmaşık yapıya sahip insanın tanımı, yaratılışı, gelişimi ve beşerlikten insanlığa geçiş sürecindeki etkenleri bazı düşünürlerin ve özellikle çalışmamızın ana aktörü olan Şaban Teoman Duralı’nın bakış açısıyla olabildiğince eleştiri ve değerlendirmeleri arka planda tutarak bu sahaya ilgi duyanların istifadesine sunduk.

Şaban Teoman Duralı’da İnsan Tasavvuru Özeti

Şaban Teoman Duralı’da İnsan Tasavvuru Pdf Oku

Şaban Teoman Duralı’da İnsan Tasavvuru Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu