Din

Yahudilikte Şiddetin Meşrulaştırıcı Unsuru Tanah PDF indir

Yahudilikte Şiddetin Meşrulaştırıcı Unsuru Tanah PDF Oku indir, Yahudilikte Şiddetin Meşrulaştırıcı Unsuru Tanah kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Yahudilikte Şiddetin Meşrulaştırıcı Unsuru Tanah kitabının kapağı ise 284 özelliğine sahiptir. 9786256781641 dilinde yazılmış olan Yahudilikte Şiddetin Meşrulaştırıcı Unsuru Tanah kitabını 25.09.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Yahudilikte Şiddetin Meşrulaştırıcı Unsuru Tanah kitabını PDF indir.

Yahudilikte Şiddetin Meşrulaştırıcı Unsuru Tanah PDF

Bu çalışmada, Yahudi geleneği-şiddet ilişkisi Tanah bağlamında incelenmiştir. Tanah literatüründe bulunan şiddete yönelik mesajların analiz edilmesi hem Yahudi geleneği-şiddet ilişkisinin açıklığa kavuşturulması yönünden hem de İsrail-Filistin çatışmasının dayandığı zeminin tespit edilmesi yönünden önem arz etmektedir. Zira hemen hemen bin sekiz yüz senedir pasifist olarak tanımlanan Yahudi kimliği, Siyonist ideolojinin yaratmasıyla militarist bir niteliğe bürünmüş, binlerce senedir devam eden apokaliptik beklentiler yerini büyük miktarda onarıcı/aktivist mesihçi anlayışa bırakmıştır. Bu zamanda, Siyonist ideolojinin kurucularının ve destekçilerinin seküler dünya görüşüne sahip olmalarına rağmen toprak üzerindeki iddialarını desteklemek için Tanah’a başvurmaları, bu literatürde bulunan seçilmiş ırk inancı ve vaad edilmiş toprak düşüncesi temalarının araçsal kullanımını gündeme getirmiştir.
 
Tanah’a göre, Tanrı’nın İsrailoğulları ile etnik temele dayalı olarak yapmış olduğu ahit, Yahudi halkının diğer milletlerden üstün olduğunu ifade eden seçilmişlik doktrinine kaynaklık ettiği gibi İsrailoğulları’nın Filistin topraklarının yasal mirasçısı olduğuna yönelik vaad edilmiş toprak düşüncesine de temel oluşturmuştur. Yahudi kimliğinin ana bileşenlerinin Tanrı ile yapılan ahit ile belirlenmesi, İsrailoğulları’nın yabancılara yönelik dışlayıcı ve saldırgan (şovenist) bir tutum takınmasında belirleyici olmuştur. Bu nedenle, Yahudi geleneğine ait kutsal metinlerin teolojik ve politik boyutlarıyla ele alındığı bu çalışmada, Yahudilikte şiddetin kaynağının ve yansımalarının tespit edilmesi amaçlanmıştır.

Yahudilikte Şiddetin Meşrulaştırıcı Unsuru Tanah Özeti

Yahudilikte Şiddetin Meşrulaştırıcı Unsuru Tanah Pdf Oku

Yahudilikte Şiddetin Meşrulaştırıcı Unsuru Tanah Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu