Spor

İlk Şampiyon Eskişehir Demirspor PDF indir

İlk Şampiyon Eskişehir Demirspor PDF Oku indir, İlk Şampiyon Eskişehir Demirspor kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. İlk Şampiyon Eskişehir Demirspor kitabının kapağı ise 256 özelliğine sahiptir. 9786253745943 dilinde yazılmış olan İlk Şampiyon Eskişehir Demirspor kitabını 30.09.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. İlk Şampiyon Eskişehir Demirspor kitabını PDF indir.

İlk Şampiyon Eskişehir Demirspor PDF

Demiryolu Eskişehir’in ekonomik, sosyal, kültürel yapısında mühim etkiler yapmıştır. Eskişehir’in demiryolu vasıtasıyla Ankara ve İstanbul’a bağlanması ve zirai ürünlerin dış pazarlara gönderilebilmesi tarımı, buna bağlı olarak ticareti canlandırmış, sosyal hayat gelişmiştir. Bu nedenledir ki, kent önce Mutasarrıflık, sonra da Vilayet olarak kasabalıktan şehir olmaya bi hayli hızlı bir biçimde geçmiştir. Hiç şüphesiz İstiklal Harbi’nde atölyeleriyle, kalifiye personeliyle kurtuluşa büyük destek veren demiryolları Cumhuriyet’in ilk lokomotifi Karakurt ve ilk otomobili Devrim’i üretecek bir donanıma sahip olmuştur.
Bu düzeyde bir birikime, sorumluluğa sahip Demiryollarının spor alanına kayıtsız kalması düşünülemezdi. Bu amaçla 1930 senesinde Türkiye’deki ilk Demirspor olarak kurulan Eskişehir Demirspor, atletizm, eskrim, güreş, bisiklet, halter, basketbol, voleybol, boks ve futbol gibi çok sayıda branşta faaliyet göstererek gençlerin sporla buluşmasını sağlamış, tanınmış sporcular, Nasuh Akar ve Ahmet Bilek gibi Olimpiyat Şampiyonları çıkarmıştır. İlklerin şehrinde sporun lokomotifi olan kulübümüz, 1940 senesinde Türkiye Futbol Şampiyonluğunu ilk kez Anadolu’ya getiren kulüp olarak da Eskişehirspor’un öncüsü olmuştur. Rıdvan Aras’ın isabetle dile getirdiği üzere; yalnızca İstanbul, Ankara ve İzmir takımlarının mücadele ettiği, 1959 senesinde kurulan Süper Lig’in dahi yine bu üç şehirden teşekkül ettiği, diğerlerinin taşra, şimdiki kullanılmasıyla Anadolu olarak adlandırıldığı bir zamanda, taşrada, Anadolu’da futbol oynandığını ispatlamıştır.  Bu nedenle Ankara, İstanbul, İzmir dışında, şampiyon olarak Süper Lige çıkıp “Anadolu Yıldızı” payesi alan Eskişehirspor’un da müjdecisi olmuştur.
İşte böylesine köklü tarihe sahip kulübümüzü anlatan bir eserin günümüze kadar yazılmamış olması mühim bir noksanlıkti. En nihayetinde Sayın M. Şinasi Duman’ın çalışması ile bu noksanlık giderilmiş, boşluk dolmuş bulunmaktadır. Eskişehir Demirspor Kulübü’nün 100. Kuruluş senesine yaklaştığımız bir zamanda Eskişehir Demirspor kitabını yayınlamanın yönetimimize nasip olması bizi bunun bunun yanında mutlu etmiştir.
Bu nedenle, başta yazarımız M. Şinasi Duman olmak üzere, bu kitabın yayına girmesi hususunda kulübümüzden desteğini esirgemeyen Serkan Kavzan’a, Dorlion Yayınları’na ve sahibi Ahmet Kaygusuz’a, kitabın yayına hazır hale getirilmesinde emek veren Özgür Özyürek ile editörlüğünü yapan Rıdvan Aras’a kişiyim ve yönetim kurulum adına teşekkürü borç bilirim.
Mehmet Ali Hünerlier
Eskişehir Demirspor Başkanı

İlk Şampiyon Eskişehir Demirspor Özeti

İlk Şampiyon Eskişehir Demirspor Pdf Oku

İlk Şampiyon Eskişehir Demirspor Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu