PDF Kitap

Tefsirü Celaleyn (Arapça) (Esbab-ı Nüzul ilaveli) PDF indir

Tefsirü Celaleyn (Arapça) (Esbab-ı Nüzul ilaveli) PDF Oku indir, Tefsirü Celaleyn (Arapça) (Esbab-ı Nüzul ilaveli) kitabı ARAPÇA sayfadan oluşmakta ve Şamuha Kağıt boyutundadır. Tefsirü Celaleyn (Arapça) (Esbab-ı Nüzul ilaveli) kitabının kapağı ise 816 özelliğine sahiptir. 9786058406308 dilinde yazılmış olan Tefsirü Celaleyn (Arapça) (Esbab-ı Nüzul ilaveli) kitabını 02.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Tefsirü Celaleyn (Arapça) (Esbab-ı Nüzul ilaveli) kitabını PDF indir.

Tefsirü Celaleyn (Arapça) (Esbab-ı Nüzul ilaveli) PDF

Celâleddin elMahallî, ömrünün sonlarına doğru başladığı Tefsîrü’lḲurʾân’ın yarısını yazdıktan sonra vefat etmiş, öğrencisi Celâleddin esSüyûtî 1 Ramazan 870 (17 Nisan 1466) tarihinde başladığı çalışmasını kırk günde tamamlamış ve eser Tefsîrü’lCelâleyn (iki Celâl’in tefsiri) adıyla ün elde etmiştir.
 
Sade bir dille yazılan Tefsîrü’lCelâleyn’de âyetler, ilâhî maksadın ayrıntılar içinde kaybolmasına meydan vermeyecek biçimde kısa ve anlaşılır bir üslûpla tefsir edilmiştir. Bir dirâyet tefsiri olan eserde izlenen metot Süyûtî aracılığıyla mukaddimede şöyle açıklanmıştır: Allah’ın kelâmından anlaşılanı zikretmek, tercih edilen görüşe dayanmak, gerekli görülen yerlerin i‘rabını yapmak, ünlü kıraatlerdeki farklılığa dikkat çekmek ve bütün bunları özlü biçimde vermek. 
 
Müelliflerin bunun yanı sıra dilci olmaları eserlerine de yansımış, sarf ve nahivle alakalı açıklamalara bolca yer verilmiştir. Yer yer kelime ve cümlelerin i‘rabı yapılmış, bu durumda anlamlar nahiv kaidelerine göre değil nahiv kaideleri onlara tâbi kılınarak verilmiştir.

Tefsirü Celaleyn (Arapça) (Esbab-ı Nüzul ilaveli) Özeti

Tefsirü Celaleyn (Arapça) (Esbab-ı Nüzul ilaveli) Pdf Oku

Tefsirü Celaleyn (Arapça) (Esbab-ı Nüzul ilaveli) Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu