Eğitim

Eğitime Giriş PDF indir

Eğitime Giriş PDF Oku indir, Eğitime Giriş kitabı 09.10.2024 sayfadan oluşmakta ve 398 boyutundadır. Eğitime Giriş kitabının kapağı ise 9786253716523 özelliğine sahiptir. Doç. Dr. Osman Aktan dilinde yazılmış olan Eğitime Giriş kitabını Abdurrahman İlğan numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Eğitime Giriş kitabını PDF indir.

Eğitime Giriş PDF

Birey ve toplumların gelişiminde mühim bir rolü olan eğitim, geçmişten günümüze her toplumda öncelikli konular içinde bulunmaktadır. Bu bağlamda bireyin ilgi ve ihtiyaçları ışığında desteklenerek potansiyelinin açığa çıkarılması, ülkenin ihtiyaç duyduğu iş gücüne uygun bireylerin yetiştirilmesi maksadıyla eğitim kurumları, eğitim programları ve özellikle öğretmenler mühim görevler üstlenmektedir. Bireyin yetişme sürecini aile ve çevre ile birlikte bir çok informel faktör etkilemekle birlikte planlı formel eğitim süreci olan okuldaki öğretimin niteliği bireyin gelişiminde mühim bir dönemdir. Okuldaki öğretimin değeri de doğrudan öğretmenin değeri ile doğrudan ilişkilidir. Bu bağlamda öğretmenlerin hizmet öncesi eğitimleri, sahip olmaları gereken mesleki formasyonu kazanmaları yönünden bi hayli mühimdir.

Eğitime Giriş başlıklı bu kitap; öğretmen adaylarının hizmet öncesi öğretmenlik mesleğine temel oluşturacak, onların mesleğe hazır ve yetkin bir biçimde yetiştirilmesine katkı sağlayacak bir içerik ile hazırlanmıştır. Kitapta öğretmen adaylarına, eğitim ve eğitim bilimlerine ilişkin temel kavramlar; öğrenme ortamı olarak okulun amaç ve işlevleri; eğitimin sosyal, kültürel, ekonomik, politik, hukuki ve teknolojik temelleri; eğitimde bilimsel bilgi üretimi ve bilgiye ulaşım; dünya çapında öğretmenlik mesleği ve öğretmen yetiştirmede güncel eğilimler; geleceğin dünyasında eğitim ile alakalı yönelimler ile Türkiye’nin dünya ülkeleriyle eğitim performansının karşı karşıya geldirılmasına ilişkin bi hayli güncel ve nitelikli bilgiler sunulmaktadır. Kitabın, eğitim fakültelerinde öğrenim gören öğretmen adayları, öğretmenlik mesleğine kaynak teşkil eden ve farklı fakültelerde öğrenimlerine devam eden yahut mezun olup pedagojik formasyon dersleri alan, eğitim ve öğretmenlik mesleğine ilgi duyan herkes için yararlı ve başucu bir kaynak olması beklenmektedir.

Eğitime Giriş Özeti

Eğitime Giriş Pdf Oku

Eğitime Giriş Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu