Gezi

Sürdürülebilir Kalkınma Sürecinde Ekoturizm PDF indir

Sürdürülebilir Kalkınma Sürecinde Ekoturizm PDF Oku indir, Sürdürülebilir Kalkınma Sürecinde Ekoturizm kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Sürdürülebilir Kalkınma Sürecinde Ekoturizm kitabının kapağı ise 180 özelliğine sahiptir. 9786256321762 dilinde yazılmış olan Sürdürülebilir Kalkınma Sürecinde Ekoturizm kitabını 02.09.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Sürdürülebilir Kalkınma Sürecinde Ekoturizm kitabını PDF indir.

Sürdürülebilir Kalkınma Sürecinde Ekoturizm PDF

Ekonomik kalkınma; bir ülkede ekonomik büyüme yanında ekonomik, sosyal, teknolojik, kurumsal ve çevresel alanlarda yapısal dönüşümlerin gerçekleştirilmesi şeklinde tanımlanabilir. Kalkınma, özellikle az gelişmiş ekonomilerde ekonomik ve sosyo-kültürel bir yapının değiştirilerek yenilenmesi bağlamında nitel değişkenler üzerine odaklanmaktadır.
 
1990’lar itibariyle kalkınma anlayışında, büyüme ve çevreyi birlikte ele alan kalkınmanın sürdürülebilirliği giderek ön plana çıkmıştır. Sürdürülebilirlik kapsamı içinde kalkınma politikalarında yaşanan dönüşüm sonucu, değişen ve gelişen kalkınma anlayışı turizm sektörüne de yansımıştır. Sürdürülebilir kalkınmanın ülkeler arası boyutlara taşınmasının ardından sürdürülebilir turizm konusu da zaman içinde gündeme gelmiş ve ekoturizm ileri gelen alternatif turizm faaliyetleri arasında yer almıştır. Özellikle 1990’larla birlikte ön plana çıkan ekoturizm, bir çok ülkede yerel halka sosyo-ekonomik katkı sağlayan bir faaliyet alanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Ekoturizm, yerel halka ekonomik getirisi olan, kırsal alanda yaşayan bireylerin bulundukları yerlerdeki kültürel değerlere sahip çıkmalarını ve önemsemelerini sağlayan ve bunun yanı sıra turistler ile etkileşimde bulunulması yoluyla kültürel kaynaşmaveyayanan doğa temelli bir turizm türü niteliğindedir.

Sürdürülebilir Kalkınma Sürecinde Ekoturizm Özeti

Sürdürülebilir Kalkınma Sürecinde Ekoturizm Pdf Oku

Sürdürülebilir Kalkınma Sürecinde Ekoturizm Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu