PDF Kitap

El Lubab fi Şerh’il Kitap (Deri Cilt) PDF indir

El Lubab fi Şerh’il Kitap (Deri Cilt) PDF Oku indir, El Lubab fi Şerh’il Kitap (Deri Cilt) kitabı ARAPÇA sayfadan oluşmakta ve Şamuha Kağıt boyutundadır. El Lubab fi Şerh’il Kitap (Deri Cilt) kitabının kapağı ise 1008 özelliğine sahiptir. 9786058406353 dilinde yazılmış olan El Lubab fi Şerh’il Kitap (Deri Cilt) kitabını 02.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. El Lubab fi Şerh’il Kitap (Deri Cilt) kitabını PDF indir.

El Lubab fi Şerh’il Kitap (Deri Cilt) PDF

Bu eser, el-Muhtasar olarak ünlü olan, Ebu’l-Hüseyin Ahmed b. Muhammed b. Ahmed b. Ca‘fer el-Bağdâdî’ye (v. 428/1037) ait Muhtasaru’l-Kudûrî‘nin müthiş şerhlerinden biridir. Hicrî V. asırda paylaşılan el-Muhtasar, VI. asırda telif edilmeye başlanan “metinler”den sayılmıştır ve ders kitabı olarak okutulmuştur. İslam hukukçuları ve halk nezdinde en ziyade itibar gören el-Muhtasar, Abdülganî b. Tâlib b. Hammâde el-Meydânî (v. 1298/1881) aracılığıyla, el-Lübâb fî şerhi’l-Kitâb ismiyle şerh edilmiştir. Bu gün Kudûrî’ninMuhtasar‘ının şerhleri arasında en yaygın olanıdır.

Eserde abdest, gusül, teyemmüm, hayz, namaz, cenaze, oruç, zekat, hac, alış-veriş, ticaret hukuku, şirketler, nikah, talak, hadler, kurban, yemin, tanıklık, helal ve haramlar ile feraiz gibi ibadet, muamelat, münakehat ve ukubata dair temel fıkıh meseleleri şerhedilmiştir.

Eser tamamen Arapça olup, yeni dizgi, tasih ve tahkik ettirilerek üste metin, alta lubab ve dip notlarla takviye ettirilerek iki cilt halinde şamua kâğıda renkli olarak baskıya hazırlatılıp, siz kıymetli ilim taliplerinin istifadesine sunulmuştur.

El Lubab fi Şerh’il Kitap (Deri Cilt) Özeti

El Lubab fi Şerh’il Kitap (Deri Cilt) Pdf Oku

El Lubab fi Şerh’il Kitap (Deri Cilt) Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu