Sosyoloji

Kazdağı Tahtacı Türkmenlerinde Evlilik ve Musahiplik Kurumu PDF indir

Kazdağı Tahtacı Türkmenlerinde Evlilik ve Musahiplik Kurumu PDF Oku indir, Kazdağı Tahtacı Türkmenlerinde Evlilik ve Musahiplik Kurumu kitabı 9786256714977 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Kazdağı Tahtacı Türkmenlerinde Evlilik ve Musahiplik Kurumu kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 08.10.2024 dilinde yazılmış olan Kazdağı Tahtacı Türkmenlerinde Evlilik ve Musahiplik Kurumu kitabını Gürkan Çil numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Kazdağı Tahtacı Türkmenlerinde Evlilik ve Musahiplik Kurumu kitabını PDF indir.

Kazdağı Tahtacı Türkmenlerinde Evlilik ve Musahiplik Kurumu PDF

“Kazdağı Tahtacı Türkmenleri’nde Evlilik ve Musahiplik Kurumu” adlı bu çalışmada Çanakkale ve yöresindeki Kazdağı Tahtacı Türkmenleri’nin evlilik ve musahiplik kurumları araştırılmış ve bu kurumların birbirleriyle olan ilişkileri ortaya konmaya çalışılmıştır.
Geçmişten günümüze dışarıya karşı, bi hayli “kapalı” bir yaşam tarzı sürdürmüş ve sosyo-kültürel açıdan özellikle kırsal kesimde halen geleneksel yaşam tarzını ormanlık ve yüksek yerlerde sürdürmeye devam ettirmekte olan Kazdağı Tahtacı Türkmen kültürü bağdaştırmacı yapısı sebebiyle birden çok kültürel kodu içinde barındırmaktadır. Toplumsal bir zenginlik ve yaşam tarzı olarak dikkat çeken bu topluluklara dair gerçekleştirilen bu çalışma Çanakkale Onsekiz Mart Ünivesitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı’nda yürütülmüş “Kazdağı Tahtacı Türkmenleri’nde Evlilik ve Musahiplik Kurumu” adlı Yüksek Lisans çalışmasından üretilmiştir.
Bilindiği gibi, Tahtacılar Anadolu’da başta Güney ve Batı Anadolu olmak üzere, bir çok yerde öncedenleri ağaç işi ile uğraşan fakat, özellikle şimdilerde yerleşik hayata geçmiş ve farklı geçim kaynaklarını kullanan bir Türkmen topluluğudur. Çanakkale Yöresi de bu Türkmen topluluğunun yaşadığı yerlerden biri olma özelliğini taşır. İnceleme alanı olarak ele aldığımız Çanakkale ve Kazdağları çevresi için saha verilerinden önce literatürdeki kaynaklardan faydalanılmıştır. Daha sonra bölgede iletişim sağladığımız Tahtacı Türkmen topluluğundaki kaynak bireylerle görüşmeler gerçekleştirdik.
Her topluluğun kendisini farklı kılan özellikleri mevcuttur. Tahtacılar için de toplum içinde kendilerini farklı kılan en mühim faktör dağlarda, orman içlerinde ve konar-göçer biçimde yaşamış olmalarıdır. Böylelikle kentin ve yahut bölgenin sosyo-kültürel ortamından ayrı kalmışlardır, bu durum da, topluluğun daha az değişikliğe uğramasına ve yüzseneler boyunca kapalı bir topluluk olarak hayatlarını sürdürmesine neden olmuştur.

Kazdağı Tahtacı Türkmenlerinde Evlilik ve Musahiplik Kurumu Özeti

Kazdağı Tahtacı Türkmenlerinde Evlilik ve Musahiplik Kurumu Pdf Oku

Kazdağı Tahtacı Türkmenlerinde Evlilik ve Musahiplik Kurumu Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu