Sanat

XV-XVI. Yüzyıl Holbein Tipi Uşak ve Bergama Halıları’na Avrupa Resim Sanatı Üzerinden Bir Yaklaşım PDF indir

XV-XVI. Yüzyıl Holbein Tipi Uşak ve Bergama Halıları’na Avrupa Resim Sanatı Üzerinden Bir Yaklaşım PDF Oku indir, XV-XVI. Yüzyıl Holbein Tipi Uşak ve Bergama Halıları’na Avrupa Resim Sanatı Üzerinden Bir Yaklaşım kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve 1. Hm. Kağıt boyutundadır. XV-XVI. Yüzyıl Holbein Tipi Uşak ve Bergama Halıları’na Avrupa Resim Sanatı Üzerinden Bir Yaklaşım kitabının kapağı ise 170 özelliğine sahiptir. 9786258174816 dilinde yazılmış olan XV-XVI. Yüzyıl Holbein Tipi Uşak ve Bergama Halıları’na Avrupa Resim Sanatı Üzerinden Bir Yaklaşım kitabını 08.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. XV-XVI. Yüzyıl Holbein Tipi Uşak ve Bergama Halıları’na Avrupa Resim Sanatı Üzerinden Bir Yaklaşım kitabını PDF indir.

XV-XVI. Yüzyıl Holbein Tipi Uşak ve Bergama Halıları’na Avrupa Resim Sanatı Üzerinden Bir Yaklaşım PDF

Yüzseneler boyunca Batı coğrafyasına yönelik ticaretin baş ürünü olan Türk, İran ve Hint kaynaklı halılar, Avrupalı büyük ustaların esin kaynakları olmuştur. Özellikle kutsal kitaptan temaların işlendiği resimlerde Doğu’nun en kıymetli tekstil ürünü olan halı, fotoğrafları yapılan mekanların statü ve zenginliğini anlatmak için kullanılmıştır.

Bu bağlamda Kuzey Rönesansı’nın büyük ressamı Hans Holbein’ın (1497-1543) tablolarında bulunan halı tiplerinin 19. yüzyıl sonları ve 20. yüzyıl başlarında sanat tarihçileri aracılığıyla sınıflandırmaları yapılmıştır. Böylelikle Doğu kökenli ve çok çeşitli tiplere sahip olan halı tipleri, Avrupa Resim Sanatında betimlemelerini yapan büyük ressamların isimleriyle anılarak halı terminolojisine geçmiştir.

Bu araştırma Genç Holbein’ın yaşam öyküsünü okuyucuya aktarmayı ve onun resimlediği Batı Anadolu/ Uşak ve Bergama halılarının yaşam gizlerini gün ışığına çıkarıp tarihsel zamanda izini sürmeyi hedeflemektedir. Postmodernizmin yeniden yapılandırmalara olanak sağlayan anlayışıyla halıların yüzseneler ötesinden şimdilerde tekrar ele alınmalarını, göstergeler üzerinden yeniden okunmalarını ve yapısal dönüşümlerle yeni yorumları gündeme getirmeyi amaçlamaktadır. Araştırmalar ve derinliğine yapılan kazımalar neticesinde oluşturulan yeniden yapılandırmalar, bu tasvirlerin katmanlı söylemlerini yükseltmektadır.

XV-XVI. Yüzyıl Holbein Tipi Uşak ve Bergama Halıları’na Avrupa Resim Sanatı Üzerinden Bir Yaklaşım Özeti

XV-XVI. Yüzyıl Holbein Tipi Uşak ve Bergama Halıları’na Avrupa Resim Sanatı Üzerinden Bir Yaklaşım Pdf Oku

XV-XVI. Yüzyıl Holbein Tipi Uşak ve Bergama Halıları’na Avrupa Resim Sanatı Üzerinden Bir Yaklaşım Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu