Psikoloji

Travma ve Kayıp John Bowlby Arşivi’nden Anahtar Metinler PDF indir

Travma ve Kayıp John Bowlby Arşivi’nden Anahtar Metinler PDF Oku indir, Travma ve Kayıp John Bowlby Arşivi’nden Anahtar Metinler kitabı 9786256461253 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Travma ve Kayıp John Bowlby Arşivi’nden Anahtar Metinler kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. Trauma and Loss – Key Texts from the John Bowlby Archive dilinde yazılmış olan Travma ve Kayıp John Bowlby Arşivi’nden Anahtar Metinler kitabını 10.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Travma ve Kayıp John Bowlby Arşivi’nden Anahtar Metinler kitabını PDF indir.

Travma ve Kayıp John Bowlby Arşivi’nden Anahtar Metinler PDF

Bağlanma kuramının kurucusu John Bowlby, yaşamı boyunca görüşlerine karşı bir araya gelen güçlü muhalefet sebebiyle istediği gibi yayın yapamadı. Robbie Duschinsky ve Kate White’ın titiz çalışmasıyla ortaya konan bu kitap, Wellcome Koleksiyonu’ndaki John Bowlby Arşivi’nden bazı tamamlanmış ve tamamlanmaya yakın çalışmaları gün ışığına çıkarıyor ve alana dair mühim bir ihtiyacı karşılıyor.
Bu geniş koleksiyon, Bowlby’nin çalışmalarını ilk fikirlerinden sonraki yansımalarına kadar kapsıyor. Bowlby’nin psikanalizle olan ilişkisini açıklığa kavuşturmakla da kalmayarak bağlanma kuramındaki temel kavramları ve özeleştirinin mühim anlarını detaylandırıyor.
 
“Bu kitap bir hazine. Yirminci yüzyılın en büyük düşünürlerinden bir ismin çığır açan düşüncelerinin daha fazlasına sahip olmak ne büyük bir armağan.”
–Alan Sroufe,
Çocuk Psikolojisi Profesörü
 
“John Bowlby, geçen yüzyılın en cesur ve yaratıcı düşünürlerinden biriydi. İnsanlığımızın kökenlerini benzersiz şekillerde aydınlattı. Burada, onun erken bağlanma ilişkisini çevreleyen merkezi sorular ile ilgili nasıl düşündüğünü ve Bağlanma, Ayrılık ve Kayıp üzerine ustaca yazdığı üçlemesine nasıl
eriştiğini daha fazla anlama bunun bunun yanındalığına sahip olduğumuz için şanslıyız. Yayınlanmamış makalelerden bir araya gelen bu kitap, gelecekte Bowlby akademisyenlerini ve araştırmacılarını meşgul edecek bir çok zenginliğe sahip.”
–Karlen Lyons-Ruth,
Harvard Üniversitesi Psikoloji Bölümü Profesörü
 
“Bağlanma araştırmacıları ve klinisyenler bu koleksiyonda, aralarında Bowlby’nin psikanalize yönelik cesur meydan okumalarına ve travma teorisinin temelini atma şekillerine ilişkin içgörüler de dahil olmak üzere bir dizi nadir hazine bulacaklar.”
–Arietta Slade
Klinik Psikoloji Emeritus Profesör

Travma ve Kayıp John Bowlby Arşivi’nden Anahtar Metinler Özeti

Travma ve Kayıp John Bowlby Arşivi’nden Anahtar Metinler Pdf Oku

Travma ve Kayıp John Bowlby Arşivi’nden Anahtar Metinler Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu