Sinema & Tiyatro

Sinemada Semboller ve Ezoterizm PDF indir

Sinemada Semboller ve Ezoterizm PDF Oku indir, Sinemada Semboller ve Ezoterizm kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve 1. Hm. Kağıt boyutundadır. Sinemada Semboller ve Ezoterizm kitabının kapağı ise 144 özelliğine sahiptir. 9786259839455 dilinde yazılmış olan Sinemada Semboller ve Ezoterizm kitabını 10.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Sinemada Semboller ve Ezoterizm kitabını PDF indir.

Sinemada Semboller ve Ezoterizm PDF

Kurmaca bir filmin görsel evreninde hiçbir imge rastlantı sonucu yer almaz. Kompozisyona katkı sağlaması için özenle seçilerek gereken yere yerleştirilir. İzleyiciye düşen, kişiliğin adından halının desenine kadar tüm verileri birbiriyle ilişkilendirmek ve bir bütün olarak değerlendirmektir. Böylelikle ana fikre, temaya, mesaja ulaşılabilir. 1954 yapımı Hayvan Çiftliği canlandırma filmini izleyen bir çocuk basit bir hikâye ile kendince iyi zaman geçirebilirken bir yetişkin siyasi göndermeleri çözerek çok değişik bir mesaj alacaktır. Katmanlı yapıya sahip filmlerin alt metinlerine ulaşabilmek için kullanılan kültürel kodların bilinmesi ve ona göre çözümlenmesi gerekir.
 
Sinemada Semboller ve Ezoterizm’de Eray Emin Aydemir mercek altına aldığı on üç filmde bulunan işaret, sembol ve metaforları çok yönlü açıklayarak kadim medeniyetler ile bağlantılarını kuruyor ve ezoterik açılımlarını yapıyor. Bütüncül film analizine girmeyerek nihai çıkarımı verilen bilgiler ışığında okuyucunun zihinsel kurgusuna bırakıyor. Yazar kitapta ayrı bölümler halinde bulunan yapıtlar için özgün bir film okuma kılavuzu sunarken bizleri ekran başına, aktardığı parçaları birleştirmeye davet ediyor.
 
Bu kıymetli çalışmanın yalnızca sembolizme ilgi duyanları ve sinefilleri tatmin etmekle yetinmeyip sinema bölgesindeki akademik araştırmalar için de mühim bir kaynak oluşturacağı kanısındayım.
 
Prof. Burak BUYAN
İstanbul Beykent Üniversitesi
İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi

Sinemada Semboller ve Ezoterizm Özeti

Sinemada Semboller ve Ezoterizm Pdf Oku

Sinemada Semboller ve Ezoterizm Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu