Sosyoloji

Vicdani Ret ve Sosyo Politik Yaşama Etkileri PDF indir

Vicdani Ret ve Sosyo Politik Yaşama Etkileri PDF Oku indir, Vicdani Ret ve Sosyo Politik Yaşama Etkileri kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Vicdani Ret ve Sosyo Politik Yaşama Etkileri kitabının kapağı ise 138 özelliğine sahiptir. 9786259503226 dilinde yazılmış olan Vicdani Ret ve Sosyo Politik Yaşama Etkileri kitabını 10.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Vicdani Ret ve Sosyo Politik Yaşama Etkileri kitabını PDF indir.

Vicdani Ret ve Sosyo Politik Yaşama Etkileri PDF

Vicdani ret, her zaman zorunlu askerliğin ötesinde bir itiraz oldu. İlk vicdani retçiden günümüze, her bir vicdani retçi itirazın özü ‘savaşların insan kaynağını kurutmak’ olduğu için savaşlara karşı, barış mücadelesinin bir parçası oldular. Erkek egemen/militer sisteme karşı kendilerini önce kelimeleri, sonra da eylemleri üzerinden kurdular. Bu anlamda vicdani ret, zorunlu askerlik karşısında beyanların ötesinde her zaman kendilerinin de bir parçası oldukları şiddetsiz, savaşların olmadığı ‘başka bir hayat’a da çağrı oldu.  Savaş ve şiddet zıtı sözü ve eylemleri ile bütün zamanlarda barış hareketlerinin öznesi olmayı başarabilmiş bu bireylerin hesaplaşmaları devletin ürettiği bütün şiddet alanları ile oldu. Albert Einstein’in “savaşsız bir dünyanın öncüleri” olarak gördüğü vicdani retçiler, militarizmin yaşamın her bölgesindeki örgütlü durumlarını sorunsallaştırarak buna karşı mücadeleyi de en temel amaçlarından birisi olarak ele aldılar. 

Bu çalışma, bu militer yapının erk(ek)liğin yeniden üretilmesi hususunda hangi stratejileri kullandığını, kadınlar ve kadınlık ile olan ilişkisini, toplumsal cinsiyet rollerinin nasıl pekiştirildiğini vicdani retçilerin anlatıları üzerinden ele alarak toplum aracılığıyla içselleştirilmiş militer politikaları açığa çıkarmaya çalışmıştır. Anlatıları alınan her bir vicdani retçinin kendi yaşam alanında, kendi tecrübeleri ile öte yandan muhalif kimliğini yeni argümanlar üzerinde kurarken öte yandan toplumsal yaşam, toplumsal cinsiyet kodları ile de oynayarak sürekli olarak değişen ve dönüşen yeni bir yaşam alanını nasıl kurduklarını görünür kılmaya çalışıyor.
 

Vicdani Ret ve Sosyo Politik Yaşama Etkileri Özeti

Vicdani Ret ve Sosyo Politik Yaşama Etkileri Pdf Oku

Vicdani Ret ve Sosyo Politik Yaşama Etkileri Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu