Tarih

Ortaçağın Ekonomik ve Toplumsal Tarihi PDF indir

Ortaçağın Ekonomik ve Toplumsal Tarihi PDF Oku indir, Ortaçağın Ekonomik ve Toplumsal Tarihi kitabı 9786253890766 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Ortaçağın Ekonomik ve Toplumsal Tarihi kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 08.10.2024 dilinde yazılmış olan Ortaçağın Ekonomik ve Toplumsal Tarihi kitabını İlkay Öz numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Ortaçağın Ekonomik ve Toplumsal Tarihi kitabını PDF indir.

Ortaçağın Ekonomik ve Toplumsal Tarihi PDF

“Zaman geçtiğinde ve günümüzün tarih yazımı doğru bir perspektifle yazıldığında, Henri Pirenne’in adı çağdaşlarının listesinde büyük yer tutacak.”
–Gray Cowan Boyce, The Legacy of Henri Pirenne
 
Uzun vadede derin sosyal, ekonomik, kültürel ve dini hareketlerin eşit derecede derin temel nedenlerden ortaya çıktığını savunan ™Pirenne Tezi,∫ şimdilerde ortaçağ tarihçilerinin başvurduğu kaynaklardan biri olmayı hâlâ sürdürüyor. Bu teze dayanarak Henri Pirenne Ortaçağın Ekonomik ve Toplumsal Tarihi’nde Roma İmparatorluğunun sonundan 15. yüzyıl ortalarına dek Avrupa’da gerçekleşen ekonomik ve toplumsal evrimin akışını ve ayrıntı kısmını ayrıntılı bir biçimde inceliyor. Ticaretteki değişimleri ve şehirleşmeyi başlıklara ayırarak ayrıntı kısmıyla açıklıyor; toplumsal, ekonomik, kültürel ve dini hareketlerin uzun süreli sonuçlarının altında yatan nedenleri tartışıyor. Kapitalizmi hazırlayan koşullar, kent ticaretinin nasıl şekil değiştirdiği, büyük nüfus hareketleri, paranın kendi içindeki dönüşümü ve bu dönüşüme etki eden etkenleri konu alıyor. Bu kitap modern ekonomik ve toplumsal tarih yazımının başlangıcını tespit eden tüm yol gösterici fikirleri içeriyor.
 

Ortaçağın Ekonomik ve Toplumsal Tarihi Özeti

Ortaçağın Ekonomik ve Toplumsal Tarihi Pdf Oku

Ortaçağın Ekonomik ve Toplumsal Tarihi Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu