Siyaset

Türkiye-İsrail Diplomatik İlişkilerinin Kuruluşu PDF indir

Türkiye-İsrail Diplomatik İlişkilerinin Kuruluşu PDF Oku indir, Türkiye-İsrail Diplomatik İlişkilerinin Kuruluşu kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Türkiye-İsrail Diplomatik İlişkilerinin Kuruluşu kitabının kapağı ise 530 özelliğine sahiptir. 9786253978594 dilinde yazılmış olan Türkiye-İsrail Diplomatik İlişkilerinin Kuruluşu kitabını 10.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Türkiye-İsrail Diplomatik İlişkilerinin Kuruluşu kitabını PDF indir.

Türkiye-İsrail Diplomatik İlişkilerinin Kuruluşu PDF

Türkiye’nin İsrail’le ilişkilerinin her aşaması olağanüstüdır. Diplomatik temsilciliklerin açılışından, ekonomik, siyasi ve kültürel temasların gelişimine kadar Ankara-Tel Aviv hattı her zaman engebeli olmuştur. Türkiye’nin başka hiçbir ülkeyle İsrail’le olan kadar çetrefil bir ilişkisi yoktur. İsrail’i 1949’da “sınırlarını tasdik etmeden” diplomatik olarak tanıyan Türkiye, genelde Orta Doğu’daki ve özelde Filistin’deki gelişmelere bağlı biçimde kimi zaman bu ülkeyle arasına mesafe koymuş, kimi zamansa askerî alanda bile çok yakınlaşmıştır.

Türkiye-İsrail ilişkilerinde yaşanan hadiseleri arşiv belgelerinden takip etmek artık olabilecekdür. Uzun süre kapalı kalan arşivlerin bir bölümünün araştırmacılara açılmasıyla, en azından 1945-1960 zamanındaki ilişkilerin ayrıntı kısmını daha kesinlikle bilmek ve yorumlamak söz konusudur. Bu kitap da gün ışığına yeni çıkan belgelere dayanılarak hazırlanmıştır.

Türkiye-İsrail Diplomatik İlişkilerinin Kuruluşu Özeti

Türkiye-İsrail Diplomatik İlişkilerinin Kuruluşu Pdf Oku

Türkiye-İsrail Diplomatik İlişkilerinin Kuruluşu Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu