Din

Dokuz Yüz Katlı İnsan – Nefs İlmi PDF Oku indir

Dokuz Yüz Katlı İnsan – Nefs İlmi PDF oku indir, Mustafa Merter tarafından kaleme alınan Dokuz Yüz Katlı İnsan – Nefs İlmi kitabı, 464 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Dokuz Yüz Katlı İnsan – Nefs İlmi kitabı 13,5 x 21 ebatında olup, 2024 Ketebe tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Dokuz Yüz Katlı İnsan – Nefs İlmi pdf oku, Dokuz Yüz Katlı İnsan – Nefs İlmi PDF yandex, Dokuz Yüz Katlı İnsan – Nefs İlmi PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Dokuz Yüz Katlı İnsan – Nefs İlmi PDF Oku

Dokuz Yüz Katlı İnsan, bilinçdışının keşfinden başlayarak Freud, Fechner, Gassner, Messmer ve Jung gibi, Batı eksenli modern psikoloji alanına yön vermiş isimlerin öne sürdüği ve yakın zamana kadar yeter ve geçer kabul gören kuramlara, “bilinçdışı”nın keşfi sürecinden başlayarak yeniden bir okuma önerisi sunan bir şifa manifestosudur.

Psikiyatrist Mustafa Merter, bu çalışmasında Avrupalı zihnin seneler boyunca düştüğü açmazları, bu düşünürlerin ve bilim adamlarının yorumlarını tasavvufi terminolojiyle ilişkilendirerek okuruna aktarıyor. Bunu yaparken de insan nefsinin okyanusunda bir yön bulmaya çabalayan Batı insanının bilimsel metodolojiyi tercih ederek insan “ruhu”nu kavramaya çalıştığını fakat buna muvaffak olamadığını, tasavvufun ise Kur’ân-ı Kerîm’in ve sünnet-i seniyyenin ışığında bu eksende birden fazla hususa değindiğini, günümüzün bi hayli hızlı dünyasının “içe hakkıyla bakamayan/baktırılmayan” insanına salık veriyor.

Batılı psikologlar tarafından tasavvufun yeterince incelenmediğini, bundan dolayı amacının bu açığın altını çizmek olduğunu vurgulayan Dokuz Yüz Katlı İnsan, modern psikolojinin tarihsel gelişimine ve bilinçdışı kavramının kategorilerine açıklık getirmeye çalışırken “psikoloji” disiplinine, “Nefs İlmi” diyerek çok daha kapsamlı bir isim önerisi sunuyor.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu