Din

Fahreddin er-Razî’nin Hüsün ve Kubuh Meselesine Yaklaşımı -el- Metalibü’l-Âliye Ekseninde Bir Değerlendirme- PDF indir

Fahreddin er-Razî’nin Hüsün ve Kubuh Meselesine Yaklaşımı -el- Metalibü’l-Âliye Ekseninde Bir Değerlendirme- PDF Oku indir, Fahreddin er-Razî’nin Hüsün ve Kubuh Meselesine Yaklaşımı -el- Metalibü’l-Âliye Ekseninde Bir Değerlendirme- kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Fahreddin er-Razî’nin Hüsün ve Kubuh Meselesine Yaklaşımı -el- Metalibü’l-Âliye Ekseninde Bir Değerlendirme- kitabının kapağı ise 229 özelliğine sahiptir. 9786256123069 dilinde yazılmış olan Fahreddin er-Razî’nin Hüsün ve Kubuh Meselesine Yaklaşımı -el- Metalibü’l-Âliye Ekseninde Bir Değerlendirme- kitabını 08.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Fahreddin er-Razî’nin Hüsün ve Kubuh Meselesine Yaklaşımı -el- Metalibü’l-Âliye Ekseninde Bir Değerlendirme- kitabını PDF indir.

Fahreddin er-Razî’nin Hüsün ve Kubuh Meselesine Yaklaşımı -el- Metalibü’l-Âliye Ekseninde Bir Değerlendirme- PDF

Kelâm ilminde hüsün ve kubuh meselesi, daha çok ahlâk ilmiyle alakalı konular içinde tartışılmıştır. Bu meyanda iyi ve kötünün Allah ve insan dikkate alındığında, onların ahlâken nasıl anlaşılacağı hususu merak edilen soruların başında gelmektedir. Mütekellimler aracılığıyla kelâmda insanın hüsün-kubuh değerleri karşısındaki durumundan daha çok Allah’ın fiilleri ve hükümleri ele alınmıştır. Allah ile ilgili hüsün ve kubuh yargıları O’nun fiilleri (yaratma) ve hükümleri (yükümlü tutma) hususunda irdelenmiş ve bu fiil ve hükümlerinin aklen kavranabilir olup olmadığı noktasında birtakım düşünceler geliştirilmiştir. Bu çalışmada 12. yüzyılın en ünlü Eş‘arî kelamcıları arasında sayılan Fahreddin er-Râzî’nin hüsün-kubuh anlayışından hareketle oluşturduğu ahlâk kuramı, “el-Metâlibü’l-Âliye” adlı eseri ekseninde değerlendirilecektir.
Bu çalışma, üç bölümden buluşmaktedir: Birinci bölümde konunun daha rahat ele alınabilmesi ve anlaşılabilmesi için başta hüsün ve kubuh terimleri olmak üzere onlarla alakalı kavramsal çerçevede bir analiz yapılacaktır. İkinci bölümde, Fahreddin er-Râzî’nin ahlâk tezini şekillendiren hüsün ve kubuh anlayışının temel dinamikleri tespit edilmeye çalışılacaktır. Üçüncü bölüm ise, er-Râzî’nin hüsün ve kubuh anlayışının kimi yönlerden ulaştırdığı sonuçların tespit edilip ortaya konması amaçlanmaktadır.

Fahreddin er-Razî’nin Hüsün ve Kubuh Meselesine Yaklaşımı -el- Metalibü’l-Âliye Ekseninde Bir Değerlendirme- Özeti

Fahreddin er-Razî’nin Hüsün ve Kubuh Meselesine Yaklaşımı -el- Metalibü’l-Âliye Ekseninde Bir Değerlendirme- Pdf Oku

Fahreddin er-Razî’nin Hüsün ve Kubuh Meselesine Yaklaşımı -el- Metalibü’l-Âliye Ekseninde Bir Değerlendirme- Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu