Siyaset

Milli İstihbarat PDF indir

Milli İstihbarat PDF Oku indir, Milli İstihbarat kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Milli İstihbarat kitabının kapağı ise 224 özelliğine sahiptir. 9786057908247 dilinde yazılmış olan Milli İstihbarat kitabını 10.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Milli İstihbarat kitabını PDF indir.

Milli İstihbarat PDF

Büyük devlet olabilmenin şartlarından birisi de devletin varlığına yönelik gözle görülemeyen, gizli ve derinden hareket eden tehditlere karşı önceden haberdar olabilmektir. Bunun önemini kavrayan devletler, sahip oldukları savunma refleksleriyle gerekli müdahaleyi yaparak tehdidi yok ederlar. Bu refleksleri besleyen ana damar, her şeyden haber almaya bağlı gelişen bilginin işlenmesidir. Bilgi ne kadar doğru işlenirse devlet kendi varlığını o kadar kuvvetli hisseder. Haber alma ekseninde bilginin doğru metotlarla işlenmesine önem veren devletler, tarihin her zamanında kuvvetli istihbarat teşkilatlarına sahip olmuşlardır.
İşte bu kitap, 2500 yıllık devlet geleneğine sahip olan Türklerin, kurdukları ilk devletlerden günümüze, “millî istihbarat” olgusunu nasıl geliştirdiklerini, istihbaratı toplamak, değerlendirmek ve neticelendirmek adına hangi metotları kullandıklarını tarihsel zamanda ele almaktadır.
Türk devlet geleneğinden doğan istihbarat yapısının gelişimine yakında zamandan bakan bu çalışma, Türk istihbarat sistemine ilgi duyan herkese nereden başlanacağına dair ipuçları vermektedir.

Milli İstihbarat Özeti

Milli İstihbarat Pdf Oku

Milli İstihbarat Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu