Tarih

Sarhoşluğun Kısa Tarihi PDF indir

Sarhoşluğun Kısa Tarihi PDF Oku indir, Sarhoşluğun Kısa Tarihi kitabı 9786256765665 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Sarhoşluğun Kısa Tarihi kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 10.10.2024 dilinde yazılmış olan Sarhoşluğun Kısa Tarihi kitabını Çağdaş Gümüşoluk numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Sarhoşluğun Kısa Tarihi kitabını PDF indir.

Sarhoşluğun Kısa Tarihi PDF

Tarihin hangi zamanında, dünyanın hangi köşesinde yaşamış olurlarsa olsunlar, insanlar oldum olası toplaşıp sarhoş olmayı bilmişlerdir. Dünya yalnız başına ve ayık kafayla deneyimlenen bir yer değildir, hiçbir zaman da yalnız başına ve ayık kafayla yeterince iyi deneyimlenmemiştir.
Dünyanın hemen tüm kültürlerinde içki ve içkinin olduğu her yerde de sarhoşluk mevcuttur. Dolayısıyla insanlığın tarihi biraz da sarhoşluğun tarihidir. Ve bu tarihte, on milyon yıl önce belki de sırf ormanın tabanında olgunlaşıp çürümeye yüz tutmuş meyvelerin aşkına ağaçtan inen primat atalarımız da mevcuttur, Antik Mezopotamya’da tavernacı kadından “Papsir kanalı gibi köpürmüş” gernik buğdayı birası isteyen Sümerler de. Bu tarih, Sokrates hariç herkesin zil zurna sarhoş halde bir köşeye kıvrılıp sızdığı Antik Yunan sempozyumlarını da görmüştür, Baudelaire’den binlerce yıl önce, Nil Nehri’nin kıyısında hep bir ağızdan “Sarhoş olun!” şarkısının söylendiği Sarhoşluk Festivali’ni de. Bu tarih, asla yamuk mindere oturmayan ve bir tek şarap hususunda kendisine sınır koymayan Konfüçyus’u da yazmıştır, ayık gezmeden bilinen dünyanın hepsinı fetheden Büyük İskender’i de.
Yaşamla yaşıt bir aşk hikâyesinin izini süren İngiliz yazar Mark Forsyth’un dünyanın ve insanlığın en kafası kıyak durumlarının dökümünü çıkardığı Sarhoşluğun Kısa Tarihi, Çağdaş Gümüşoluk’un İngilizce aslından çevirisiyle.
 
Keyifle bira içiyorum,
İçtiğimin deminde güzelleşiyorum.
Bedenim baştan ayağa mutlandı,
Gönlüm soylu cüppesini kuşandı.
İnanna’nın yüreği mutlandı yeniden.
İnanna’nın yüreği mutlandı yeniden.
Ey Ninkasi!

Sarhoşluğun Kısa Tarihi Özeti

Sarhoşluğun Kısa Tarihi Pdf Oku

Sarhoşluğun Kısa Tarihi Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu