Tarih

Anadolu ve Kafkas Coğrafyalarında Türk-Müslüman Soykırımları PDF indir

Anadolu ve Kafkas Coğrafyalarında Türk-Müslüman Soykırımları PDF Oku indir, Anadolu ve Kafkas Coğrafyalarında Türk-Müslüman Soykırımları kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve 1. Hm. Kağıt boyutundadır. Anadolu ve Kafkas Coğrafyalarında Türk-Müslüman Soykırımları kitabının kapağı ise 194 özelliğine sahiptir. 9786253936990 dilinde yazılmış olan Anadolu ve Kafkas Coğrafyalarında Türk-Müslüman Soykırımları kitabını 10.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Anadolu ve Kafkas Coğrafyalarında Türk-Müslüman Soykırımları kitabını PDF indir.

Anadolu ve Kafkas Coğrafyalarında Türk-Müslüman Soykırımları PDF

Anadolu ve Kafkas coğrafyalarda güç sahibi olmak isteyen emperyalist devletler başta Osmanlı olmak üzere Türklerin egemenliğini parçalamak istiyorlardı. Parçalanmayı gerçekleştirmenin en uygun yollarından bir diğeride buralarda yaşayan gayrimüslimlerle ilgilenmekti. Bu ilgiyle ırkçılık tohumları aşılanan Ermeniler, dış güçlerin destek ve kışkırtmalarına kapılarak teröre kalkıştılar. Eş zamanlı olarak bu coğrafyalarda yaşayan Türk-Müslüman halklara yönelik insanlıkla bağdaşmayacak yakma, yıkma, talan, katliam ve soykırım gibi terör faaliyetlerine giriştiler. Yaşanan bu terör hadiseleri karşısında tabi ki Türkler de meşru müdafaa haklarını kullandılar. Her iki coğrafyada her iki taraftan büyük göçler ve acılar yaşandı. Kazanan yine ötekiler yani bu coğrafyaya yabancı olan unsurlar oldu.

Böylelikle birbirine yakın olan her iki coğrafyada o günden bu yana güvenlik, barış ve istikrar hâkim olmadı. Küreselleşmeyle birlikte enerji savaşları ve güvenlik problemlerinin getirdiği yeni kaos ortamları da artmıştır. Sadece kendi çıkarlarını kollayan güçler, geçen yüzyılda olduğu gibi şimdilerde de terörden ve siyasi uzantılarından nemalanmaktadır. Yaşanan bu jeopolitik ve jeostratejik ortamdaki sorunlar Müslüman-Türkleri ve Ermenileri birinci elden ilgilendiren konuların ortaya koyduğı bir mesele değildir. Zaten, “Fil ile karınca bir tutulmaz.” teşbihinden yola çıkarak çalışmamız boyunca Türk milleti ve devletlerinin namına sığmayacağı için Ermenilerle asla kıyaslamadık.

Bazı çevreler bu hadiseleri, belli bir neden-sonuç ilişkisi içinde değerlendirerek tarihi yalnızca 1915’e hapsetmektedir. Ermeni ve yandaşlarının işlerine gelen argümanları çekip çıkardıkları bir bilgi ambarı olarak kullanmaktadır. Bu yaklaşımla Ermeni tarafında bir araya gelen ve propaganda ile bir çok ülkeye sirayet ettirilen tek taraflı bir hafıza oluşturulmuştur. Oluşturulan hafıza âdeta siyasi bir iman hâline getirilmiştir. Üzerinde durduğumuz bu çalışmayla gerçeğin bir anlamda tarihsel macerasıni açığa çıkarmaktır. Bu macerasın bir gerçeği olarak da tümüyle bühtandan ibaret “Ermeni soykırımı”nın aksine Hristiyanların dünden bugüne Anadolu ve Kafkaslarda yaptıkları soykırımları vurgulamaktır. Üniversitelerin lisans ve lisansüstü dersleri düzeyinde okutulmasını da tavsiye ettiğimiz Hristiyanların Müslüman Türklere yaptığı soykırımları kamuoyuna duyurmaktır. Çalışmanın gerçeklerin görülmesine yardımcı bulunacağı inancındayız.

Anadolu ve Kafkas Coğrafyalarında Türk-Müslüman Soykırımları Özeti

Anadolu ve Kafkas Coğrafyalarında Türk-Müslüman Soykırımları Pdf Oku

Anadolu ve Kafkas Coğrafyalarında Türk-Müslüman Soykırımları Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu