PDF Kitap

Yapay Zeka Etiği ve İletişim – Sorunlar Sınırlar ve Zorluklar PDF Oku indir

Yapay Zeka Etiği ve İletişim – Sorunlar Sınırlar ve Zorluklar PDF oku indir, Kolektif tarafından kaleme alınan Yapay Zeka Etiği ve İletişim – Sorunlar Sınırlar ve Zorluklar kitabı, 318 sayfadan bir araya gelmiştir. 2. Hamur değeri ile basılan Yapay Zeka Etiği ve İletişim – Sorunlar Sınırlar ve Zorluklar kitabı 13,5 x 21,5 ebatında olup, 2024 Nobel Bilimsel Eserler tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Yapay Zeka Etiği ve İletişim – Sorunlar Sınırlar ve Zorluklar pdf oku, Yapay Zeka Etiği ve İletişim – Sorunlar Sınırlar ve Zorluklar PDF yandex, Yapay Zeka Etiği ve İletişim – Sorunlar Sınırlar ve Zorluklar PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Yapay Zeka Etiği ve İletişim – Sorunlar Sınırlar ve Zorluklar PDF Oku

Etik, insanlık tarihi kadar eski olup toplumsal yaşamın başlangıcından bu yana var olmuş; felsefenin doğuşuyla birlikte ise üzerinde sistematik bir biçimde düşünülen ve tartışılan bir disiplin hâline gelmiştir. Yapay zekâ ise tüm teknik ve algoritmalarıyla birlikte yaşamın her alanını köklü bir biçimde dönüştürerek insan yaşamının ayrılmaz bir parçası hâline gelmektedir. Özellikle son haftalarda üretken yapay zekâ araçlarının hızla gelişmesi ile yapay zekâ, insanlara özgü karmaşık özellikleri üstlenmeye ve kullanım sınırlarını hiç olmadığı kadar genişletmeye başlamıştır. Bu sınırların genişlemesi öte yandan heyecan verici fırsatlar getirirken diğer taraftan da mühim sorumluluklar görülmektedirmaktadır. Yapay zekâyı yalnızca avantajlarıyla ele almak bu denli kuvvetli bir teknolojinin birey, grup, toplum, kurum yahut devletler düzeyinde ortaya koyduğı poblemleri görmek yönünden yetersiz kalmaktadır. Bu da yapay zekâ ile etiğin kesişim noktasında bulunan ve yapay zekâ teknolojilerinin gelişimi ve kullanımı aşamasında temel alınması gereken ilke ve değerleri, başka bir deyişle “yapay zekâ etiğini” gündeme getirmektedir.
Özellikle iletişim alanında yaşanan dönüşümün hız kazanması ve iletişim sürecinde insanlarla birlikte teknolojinin de bir iletişimci olarak oynamaya başlaması, iletişim ile etik içinde olan ilişkiyi değiştirmiştir. Böylelikle iletişim alanında yapay zekâ dolayımlı faaliyetlerin etik kavramı çerçevesinde yeniden değerlendirilmesi zorunlu hâle gelmektedir. Bu kitap çalışması, iletişim alanında yapay zekâ uygulamalarının kullanımına ilişkin poblemleri ve olası çözümleri ortaya koyarak etik sorunlara dikkat çekmeyi amaçlamaktadır.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu