Tarih

Osmanlı’dan Cumhuriyete Sanayileşme Çabaları PDF indir

Osmanlı’dan Cumhuriyete Sanayileşme Çabaları PDF Oku indir, Osmanlı’dan Cumhuriyete Sanayileşme Çabaları kitabı TÜRKÇE sayfadan oluşmakta ve Kitap Kağıdı boyutundadır. Osmanlı’dan Cumhuriyete Sanayileşme Çabaları kitabının kapağı ise 380 özelliğine sahiptir. 9786259879260 dilinde yazılmış olan Osmanlı’dan Cumhuriyete Sanayileşme Çabaları kitabını 10.10.2024 numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Osmanlı’dan Cumhuriyete Sanayileşme Çabaları kitabını PDF indir.

Osmanlı’dan Cumhuriyete Sanayileşme Çabaları PDF

Kalkınma politikasının temelini yatırımlar meydana getirir. Geleneksel ekonomiden, gelişmiş bir ekonomiye geçişi sağlayan yegane unsur hiç şüphesiz yatırımlardır. Sanayileşme, Alvin TOFFLER’ in deyimi ile insanlık tarihinin ikinci büyük dalgasıdır. Bu dalgayı başarı ile ‘gerçekleştiren’ ülkeler, sanayi ötesi toplum veya hizmet toplumu denen toplumu yani üçüncü dalgayı yaşamıştır. Buna rağmen sanayileşme, Türkiye düzeyindeki, yahut ‘azgelişmiş’ ülkeler için en azından sanayi toplumunu gerçekleştirmek için iktisadi kalkınmanın temel hedefini teşkil etmektedir. Bunun bunun yanında günümüz dünyasında sanayileşmeye yeteri kadar önem vermeyen ülkeler az gelişmişlik kısır döngüsünden hiç kurtulamayacaklardır.
Modern Türkiye’nin kurucuları, Türk milletinin çağdaş uygarlık düzeyini yakalayabilmesinin temel şartını sanayileşmeye bağlamışlardır.
Cumhuriyet’ in ilanı üzerinden halen dört yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen, sanayileşmenin, hukuki alt yapısını oluşturmak için Teşvik-i Sanayi Kanunu’nu çıkarmışlardır. Ülkenin sanayileşmesi için çıkartılan bu kanun hedeflenen sanayileşme politikalarına kaynaklık ettiği gibi, ardından da sanayii özendir mek için verilen yatırım teşviklerine de esin kaynağı olmuştur.
Bu nedenle 1927 senesinde yürürlüğe giren Teşvik-i Sanayi Kanunu, Türk Sanayileşme hareketinin mühim kilometre taşlarından birisini teşkil etmiştir.
Türkiye’nin, bugünlerde Avrupa Birliği üyesi olma gayretleri içinde iken, Türk sanayisinin geçmişten, yirminci asrın ilk yarısına kadar olan macerasını tezimizde incelemenin uygun bulunacağını düşünerek böyle bir çalışmanın içerisine girdik.
Türkiye’nin, bugünlerde Avrupa Birliği üyesi olma gayretleri içinde iken, Türk sanayisinin geçmişten, yirminci asrın ilk yarışma kadar olan macerasını bu eserimizde incelemenin uygun bulunacağını düşünerek böyle bir çalışmanın içerisine girdik.

Osmanlı’dan Cumhuriyete Sanayileşme Çabaları Özeti

Osmanlı’dan Cumhuriyete Sanayileşme Çabaları Pdf Oku

Osmanlı’dan Cumhuriyete Sanayileşme Çabaları Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu