Tarih

Yeni Dünyalar Eski Metinler Geleneğin Gücü ve Keşiflerin Yarattığı Şaşkınlık PDF indir

Yeni Dünyalar Eski Metinler Geleneğin Gücü ve Keşiflerin Yarattığı Şaşkınlık PDF Oku indir, Yeni Dünyalar Eski Metinler Geleneğin Gücü ve Keşiflerin Yarattığı Şaşkınlık kitabı 9786253891275 sayfadan oluşmakta ve Karton Kapak boyutundadır. Yeni Dünyalar Eski Metinler Geleneğin Gücü ve Keşiflerin Yarattığı Şaşkınlık kitabının kapağı ise TÜRKÇE özelliğine sahiptir. 10.10.2024 dilinde yazılmış olan Yeni Dünyalar Eski Metinler Geleneğin Gücü ve Keşiflerin Yarattığı Şaşkınlık kitabını Füsun Savcı numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Yeni Dünyalar Eski Metinler Geleneğin Gücü ve Keşiflerin Yarattığı Şaşkınlık kitabını PDF indir.

Yeni Dünyalar Eski Metinler Geleneğin Gücü ve Keşiflerin Yarattığı Şaşkınlık PDF

Yeni Dünyalar Eski Metinler, Avrupa’nın Rönesans zamanındaki büyük entelektüel dönüşümünü derinlemesine inceleyen bir başyapıttır. Anthony Grafton, Avrupa’nın 15. ve 16. yüzsenelerdaki keşiflerinin, antik metinlerin otoritesiyle çarpışmasının sonuçlarını titizlikle konu alıyor. Amerika’nın keşfi gibi büyük olaylar, eski dünyanın sınırlarını zorlayarak entelektüellerin yeni bilgiyi nasıl anlamlandırdığını ve antik geleneğin gücünün nasıl sorgulandığını gözler önüne çıkarıyor. Bunun yanı sıra modern bilimsel yöntemin doğuşuna nasıl zemin bir araya getirdiğinı anlatıyor.
 
“Grafton’un kitabı Amerika’nın kimliğiyle alakalı; bu kimlik askeri ve siyasi çatışmalar kadar entelektüel çatışmalardan da besleniyor.”
–David McKitterick, New York Times Book Review
 
“Grafton, son derece balakalı ve titiz bir akademisyendir; bunun yanı sıra sade bir anlatım tarzına da hâkimdir. Rönesans Avrupa’sında bilginin yeniden yapılandırılmasını ele alan kitabı, genel okur kitlesini hedeflemekte olup, şüphesiz hedefine ulaşmaktadır.”
–Mary Baine Campbell, Arion

Yeni Dünyalar Eski Metinler Geleneğin Gücü ve Keşiflerin Yarattığı Şaşkınlık Özeti

Yeni Dünyalar Eski Metinler Geleneğin Gücü ve Keşiflerin Yarattığı Şaşkınlık Pdf Oku

Yeni Dünyalar Eski Metinler Geleneğin Gücü ve Keşiflerin Yarattığı Şaşkınlık Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu