Felsefe

Yorgunluk Toplumu PDF Oku indir

Yorgunluk Toplumu PDF oku indir, Byung-Chul Han tarafından kaleme alınan Yorgunluk Toplumu kitabı, 2. Hamur sayfadan bir araya gelmiştir. İnka değeri ile basılan Yorgunluk Toplumu kitabı 72 ebatında olup, 2023 Samet Yalçın tarafından yayınlanmıştır. Yazımızda Yorgunluk Toplumu pdf oku, Yorgunluk Toplumu PDF yandex, Yorgunluk Toplumu PDF Drive gibi indirme linklerini kullanabilirsiniz.

Yorgunluk Toplumu PDF Oku

“Prometheus miti, kendi kendisine şiddet uygulayan, kendi kendisiyle savaş halindeki günümüz performans öznesinin psikolojik aygıtının bir sahnesi olarak yeniden yorumlanabilir. Kendisini özgür zanneden performans öznesi aslında Prometheus gibi zincirlenmiştir. Sürekli büyüyen ciğeriyle beslenen kartal, performans öznesinin savaştığı alter egosudur. Böyle bakıldığında Prometheus ile kartal içindeki ilişki bir kendilik-ilişkisi, bir kendi kendini sömürme ilişkisidir. Kendinde ağrısız olan ciğerin ağrısı ise yorgunluktur. Böylelikle Prometheus, kendini sömüren bir özne olarak sonsuz yorgunluğa yenik düşecektir. Performans öznesi yorgunluk toplumunun kök-figürüdür.” 
Yorgunluk Toplumu, günümüzün en etkili filozoflarından Byung – Chul Han’ın başyapıtıdır. Günümüzü anlamak isteyen herkese! Gözden geçirilmiş çevirisiyle…

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu