Tarih

Sultana Öğütler Nasîhatü’l-Mülûk PDF indir

Sultana Öğütler Nasîhatü’l-Mülûk PDF Oku indir, Sultana Öğütler Nasîhatü’l-Mülûk kitabı 11.10.2024 sayfadan oluşmakta ve 144 boyutundadır. Sultana Öğütler Nasîhatü’l-Mülûk kitabının kapağı ise 9786256582132 özelliğine sahiptir. Arş. Gör. Şeyda Arısoy dilinde yazılmış olan Sultana Öğütler Nasîhatü’l-Mülûk kitabını Deniz Erçavuş numarasıyla kontrolünü yapabilirsiniz. Sultana Öğütler Nasîhatü’l-Mülûk kitabını PDF indir.

Sultana Öğütler Nasîhatü’l-Mülûk PDF

“Ey hükümdar, şunu bil ki bu ağacın on kökü ve on dalı mevcuttur. Kökü, kalbin inancıdır, dalı ise bedenin eylemleridir.”
Kimyâ-yı Saʿâdetİhyâʾü ʿulûmi’d-dîn, Tehâfütü’l-felâsife gibi klasikleşmiş çok sayıda eseriyle İslam düşünce dünyasını şekillendiren en mühim düşünürlerden birisi olan Gazzâlî’nin siyasetname niteliğindeki eseri Nasîhatü’l-mülûk Farsça aslından Türkçeye ilk defa tercüme ediliyor.
Araştırmacılar, Gazzâlî’ye atfedilen bazı eserlerin ona ait olmadığını iddia etseler de Nasîhatü’l-mülûk’ün Gazzâlî aracılığıyla Farsça yazılmış ve ardından Arapçaya çevrilmiş bir eser olduğunu kabul etmişlerdir. İçeriğinden anlaşıldığı üzere Nasîhatü’l-mülûk, Gazzâlî’nin Tus’ta inzivada yaşadığı hicri 500-505 senelerı arasında yazılmıştır.
İmam Gazzâlî manevi dönüşümüne neden olan on yıllık manevi yolculuğunun başında şunun için söz vermiştir; hiçbir hükümdardan armağan kabul etmemek, hiçbir hükümdarla görüşmemek ve münazara yapmamak. Nasîhatü’l-mülûk bir bakıma bu sözün tutulmasının bir semeresidir.
Gazzâlî, Sultana Öğütler başlığıyla sunduğumuz bu eserde devlet yönetimiyle alakalı konuları belirli kısımlara ayırdıktan sonra çeşitli hikâyeler ve olaylarla örneklendirir. Fars ve Arap kökenli bir çok devlet adamı ile alakalı anekdotlara yer vermesi, kitabı tarihî açıdan da kıymetli kılar.

Sultana Öğütler Nasîhatü’l-Mülûk Özeti

Sultana Öğütler Nasîhatü’l-Mülûk Pdf Oku

Sultana Öğütler Nasîhatü’l-Mülûk Pdf indir

pdf indirme butonu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu